Τον βρήκαν ζωντανό μετά από 4 μήνες στις Άνδεις!

09:51 9/9/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά από τέσσερις μήνες εξαφάνισης στα βουνά των Άνδεων, ο Ραούλ Φερνάντο Γκόμεζ βρέθηκε ζωντανός όπως ανακοίνωσαν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Τον Μάιο τα ίχνη του 58χρονου είχαν χαθεί όταν προσπαθούσε να διασχίσει τα βουνά από την Χιλή μέχρι την Αργεντινή με τα πόδια, μιας και η μηχανή του είχε πάθει βλάβη.
Αργεντινοί αξιωματούχοι από την βορειοδυτική επαρχία Σαν Χουάν εντόπισαν τον Γκόμεζ σε ένα καταφύγιο σε υψόμετρο 2.840 μέτρων.
«Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για θαύμα. Ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο κυβερνήτης του Σαν Χουάν, Χοσέ Λουίς

Γκιόζα. «Του δώσαμε την ευκαιρία να μιλήσει στη γυναίκα του, τη μητέρα και την κόρη του. Και έπειτα τον ρώτησα: Πιστεύεις; Και εκείνος μου απάντησε, δεν πίστευα αλλά τώρα πιστεύω».
Ο Γκόμεζ κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας ζάχαρη, σταφίδες, ποντικούς και κάποιες προμήθειες που είχε βρει στο καταφύγιο. Όταν διεσώθη, ο 58χρονος είχε χάσει τουλάχιστον 20 κιλά και ήταν ιδιαίτερα αφυδατωμένος. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο όπου λαμβάνει ιατρική φροντίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα