Τον «κρατάει» το άγχος

13:12 5/8/2012 - Πηγή: AEK365

Ο ποδοσφαιριστής που δείχνει αυτή τη στιγμή να αφομοιώνει ταχύτερα από όλους τους άλλους, αυτά που του ζητάει ο προπονητής του, είναι ο Νίκος Κουρέλλας. Ο Βαγγέλης Βλάχος συνεχώς επισημαίνει αυτό το προσόν και φαίνεται απολύτως ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κάνει ο νεαρός επιθετικός. «Είναι σαν σφουγγάρι. Καταλαβαίνει αμέσως τι του ζητάω και το βγάζει στο γήπεδο», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Είναι γρήγορος και πολύ καλός τεχνίτης με τη μπάλα στα πόδια». Στοιχεία που όσοι ζουν από κοντά την... καθημερινότητα στις προπονήσεις, γίνονται εύκολα αντιληπτά. Είναι από τους ελάχιστους

παίκτες που δεν θα ακούσεις ποτέ τον Βλάχο να του εξηγεί δεύτερη φορά την άσκηση ή τι ζητάει από αυτόν.

Από την μέχρι τώρα εικόνα του, φαίνεται πως είναι παίκτης... συνόλου. Σπάνια θα τον δεις να κάνει ατομική ενέργεια, αν και η θέση του (εξτρέμ), ενδείκνυται για κάτι τέτοιο. Τα προσόντα τα έχει για το κάτι παραπάνω, όμως σπάνια θα το τολμήσει. Για αυτό και πολλές φορές ακούει τον προπονητή του να του φωνάζει: «Πήγαινε πάνω στην μπάλα. Όταν πάρεις τη μπάλα δεν έχεις αντίπαλο. Αλλά πρέπει να την κάνεις δική σου, μη φοβάσαι». Λόγια που έχουν ακουστεί πολλάκις από το στόμα του Βλάχου, ο οποίος τον έχει ήδη ξεχωρίσει και θεωρεί πως μπορεί άμεσα να πάρει φανέλα βασικού. Έχει καλή τεχνική κατάρτιση, είναι κοντρολαρισμένος παίκτης και διαθέτει πολύ καλά τελειώματα.

Ωστόσο, πρέπει να βελτιώσει, σε αυτή τη φάση, δύο σημαντικά στοιχεία που φορούν τη θέση του, αλλά και την προσωπικότητά του. Η σέντρα, που είναι το βασικό ζητούμενο στην ανάπτυξη της ΑΕΚ, χρειάζεται δουλειά. Όπως δουλειά χρειάζεται και ψυχολογικά. Στο παιχνίδι με την Ρέξαμ, που ξεκίνησε βασικός, φάνηκε πως μπήκε φοβισμένος. Όσο περνούσε η ώρα και έβλεπε πως απέναντί του είχε αμυντικούς, που ναι μεν ήταν... διπλάσιοι, αλλά δεν τον προλάβαιναν ούτε με λάσο, άρχισε να απελευθερώνεται, να παίρνει πρωτοβουλίες και να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Αυτή τη στιγμή το μεγάλο άγχος (και όχι τόσο ο φόβος) που δείχνει στους αγώνες, είναι το μεγάλο του μείον και πάνω σε αυτό θα πρέπει να βοηθήσει και ο ίδιος τον εαυτό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα