Το βίντεο με το τέρας της Ισλανδίας είναι αυθεντικό! (VIDEO)

23:01 2/10/2014 - Πηγή: AEK365

Πριν από δύο χρόνια, είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο το οποίο υποτίθεται ότι απεικόνιζε το πιο διάσημο τέρας της Ισλανδίας, το Lagarfljótsormur.

Το βίντεο, το οποίο είχε τραβηχτεί από ερασιτεχνική κάμερα, έδειχνε μια τεράστια σαύρα να κολυμπάει σε μια παγωμένη λίμνη στην ανατολική Ισλανδία.

Φυσικά, οι περισσότεροι είχαν θεωρήσει το βίντεο ψεύτικο ωστόσο τώρα το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής του Fljotsdalsherao σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να προβεί σε έρευνα για τη γνησιότητα των πλάνων.

Η έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το βίντεο

είναι γνήσιο και δεν έχει «πειραχτεί». Οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του Lagarfljótsormur αλλά μονάχα την αυθεντικότητα της λήψης. Επίσης, δεν προέβησαν σε δηλώσεις σχετικά με το τί θα μπορούσε να είναι το πλάσμα που πολλοί αποκαλούν πλέον, το «Λοχ Νες» των Ισλανδών.

Το τέρας Lagarfljótsormur πάντως δεν είναι καινούργιο καθώς το συνοδεύει ένας ολόκληρος θρύλος. Σύμφωνα με τις τοπικές δοξασίες, είναι ένα τεράστιο τέρας που μοιάζει με φίδι και ζει στη λίμνη Lagarfljót στην περιοχή του Egilsstaðir. Οι μύθοι λένε ότι είχε να κάνει την εμφάνιση του από το 1345. Υποτίθεται λοιπόν ότι επανεμφανίστηκε το 2012.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι την εποχή που ο ο ιδιώτης ονόματι Hjörtur E. Kjerúlf κατέγραψε στην κάμερα το εν λόγω τέρας στην Ισλανδία υπήρχε ένας διαγωνισμός που έδινε έπαθλο σε όποιον θα έβρισκε αποδεικτικά στοιχεία για το Lagarfljótsormur. Και όντως ο συγκεκριμένος κύριος πήρε 3.300 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα