Το τρέιλερ της νέας ταινίας για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (VIDEO)

20:34 7/11/2014 - Πηγή: AEK365

Μια νέα ταινία που αφηγείται ένα μικρό κομμάτι από τη ζωή και τη δράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό και το τρέιλερ της μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η ταινία με τίτλο Selma αφηγείται την ιστορία των τριών πορειών μεταξύ της πόλης Σέλμα και της πρωτεύουσας της Αλαμπάμα, Μοντγκόμερι, που έγιναν το 1965. Στις τρεις αυτές πορείες Αφροαμερικανών, όπου ο Μάρτιν

Λούθερ Κινγκ είχε ενεργό ρόλο, η επέμβαση της αστυνομίας ήταν έντονη και κατέληξε και σε θάνατο διαδηλωτή. Χάρη σε αυτές και εξαιτίας της τόσο έντονης αστυνομικής βίας όμως ο πρόεδρος της Αμερικής, Λίντον Τζόνσον αναγκάστηκε να υπογράψει νόμο με τον οποίο επιτρεπόταν ελεύθερα σε κάθε Αφροαμερικάνο να ψηφίζει.

Ο David Oyelowo ενσαρκώνει τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ενώ στην ταινία συμμετέχει και Όπρα Γουίνφρεϊ στο ρόλο της πολιτικής ακτιβίστριας Άνι Λι Κούπερ.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει περιορισμένα ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ θα κάνει επίσημη πρεμιέρα τον Ιανουάριο. Στη χώρα μας είναι άγνωστο πότε θα έρθει.

Keywords
Τυχαία Θέματα