Το τέλειο άριο μωρό ήταν... Εβραιόπουλο! (ΦΩΤΟ)

23:07 2/7/2014 - Πηγή: AEK365

Ίσως πρόκειται για την καλύτερη εκδίκηση κατά των Ναζί, έστω κι εν αγνοία τους! Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα το κοριτσάκι που είχε επιλεγεί από τους Ναζί σε διαγωνισμό για το τέλειο μωρό της Άριας φυλής στην πραγματικότητα ήταν εβραϊκής καταγωγής!

Το πρόσωπο της έξι μηνών τότε Έσι Ταφτ εμφανίστηκε σε εξώφυλλο περιοδικού, αφίσες και καρτ ποστάλ προπαγάνδας στη ναζιστική Γερμανία και έγινε το πρόσωπο της προπαγάνδας υπέρ της ανωτερότητας της άριας φυλής. Μάλιστα, η 80χρονη πλέον Ταφτ αναφέρει πως επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Γκέμπελς, ο οποίος όμως δεν ανακάλυψε ποτέ ότι το μωρό ήταν παιδί

Εβραίων.

«Αν οι Ναζί ήξεραν ποια είμαι δεν θα ζούσα», λέει η ίδια σήμερα.

Η Ταφτ, που είναι καθηγήτρια χημείας στη Νέα Υόρκη, διηγήθηκε την ιστορία της στην εφημερίδα Bild. Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της, Παολίν Λέβινσον, την είχε πάει στον Χαν Μπάλιν έναν διάσημο φωτογράφο του Βερολίνου, ενώ είχαν ξεκινήσει στη Γερμανία οι αντισημιτικές επιθέσεις. Όμως, λίγους μήνες μετά η μητέρα της είδε τη φωτογραφία της κόρης της στο εξώφυλλο του «Sonne ins Hause», ένα ναζιστικό περιοδικό για την «άρια» οικογένεια.

Η μητέρα της έντρομη μην ανακαλυφθεί η ταυτότητα της μικρής πήγε στον φωτογράφο να μάθει πώς κατέληξε η φωτογραφία στο περιοδικό και αυτός της είπε πως ο ίδιος ήξερε ότι ήταν οικογένεια Εβραίων και πως είχε σκόπιμα στείλει τη φωτογραφία της κόρης της σε έναν διαγωνισμό των Ναζί, που έψαχναν τον πιο όμορφο «άριο» μωρό.

«Ήθελα να τους γελοιοποιήσω», της είπε.

Και πράγματι τα κατάφερε καθώς η φωτογραφία κέρδισε τον διαγωνισμό και μάλιστα θεωρείται ότι επιλέχθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Προπαγάνδας των ναζί Γιόζεφ Γκέμπελς.

Μετά από αυτό όμως, οι γονείς της μικρής Έσι την κρατούσαν συνεχώς στο σπίτι μήπως την αναγνωρίσει κάποιος και μαθευτεί ότι είναι Εβραία μιας και το πρόσωπό της βρισκόταν πια σε αφίσες προπαγάνδας και ναζιστικές καρτ-ποστάλ. Όμως οι Ναζί δεν ανακάλυψαν ποτέ την πραγματική της ταυτότητα.

Το 1938 ο πατέρας της συνελήφθη από τη Γκεστάπο με την κατηγορία ότι είχε καταθέσει ψευδή φορολογικά στοιχεία. Ωστόσο απελευθερώθηκε όταν ο λογιστής του, που ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματους, τον υπερασπίστηκε. Μετά από αυτό η οικογένεια έφυγε από τη Γερμανία. Αρχικά πήγε στη Λετονία και μετά στο Παρίσι. Όταν η γαλλική πρωτεύουσα κατελήφθη από τους Ναζί, με τη βοήθεια Γάλλων αντιστασιακών κατάφεραν να σωθούν πηγαίνοντας αυτή τη φορά στην Κούβα. Το 1949 η οικογένεια μετακόμισε μόνιμα στις ΗΠΑ, όπου η Έσι 80 χρονών πια ζει με την οικογένειά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα