Το σκανάρισμα της Βασίλισσας

20:37 16/11/2014 - Πηγή: AEK365

Η πρεμιέρα του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της Βασίλισσας συνδυάστηκε με μια πολύτιμη νίκη. Βαθμολογικά και ψυχολογικά. Το άγχος των παικτών του, πάντως, ήταν έκδηλο, καθώς η ομάδα είχε συντελεστή νικών 1-4 και αντιμετώπιζε έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο, παρά τις απουσίες του. Και παρότι αυτό δεν «μεταφράστηκε» σε λάθη (12 καταγράφηκαν), υπήρξε πρωτοφανής αστοχία (9/36 τρίποντα!), γεγονός που δικαίωσε την άμυνα ζώνης του κόουτς Βετούλα. Ο «Σάλε» στηρίχτηκε, ουσιαστικά σε 7+2 παίκτες, δεν έχασε ποτέ του την επαφή με το παιχνίδι και όταν αυτό κρίθηκε στο τέλος τα... έδωσε

όλα με αποτέλεσμα να κλείσει ο λαιμός του. Η νίκη αυτή σηματοδοτεί, λοιπόν, ένα νέο ξεκίνημα, όμως μετρά διπλά γιατί ήρθε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Και είναι γεγονός, ευχάριστο για την ΑΕΚ, πως σε εννέα επίσημους αγώνες τη φετινή σεζόν, τις δύο φορές κατά τις οποίες το ματς κρίθηκε στο τέλος (με το Ρέθυμνο η πρώτη) ήταν εκείνη που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Παπαντωνίου: «Ψυχάρα» από τις λίγες. Τα τρία λάθη του συν το αχρείαστο φάουλ στον Αργυρόπουλο λίγο πριν τη λήξη του αγώνα δεν μπορούν να μουτζουρώσουν τον εντυπωσιακό απολογισμό των 5 πόντων, 9 ασίστ, 8 κερδισμένων φάουλ και 3 κλεψιμάτων σε 31,5 λεπτά συμμετοχής που τού εμπιστεύτηκε ο Σάκοτα.

Ντελινινκάιτις: Βάσει συστήματος αξιολόγησης, ήταν ο χειρότερος παίκτης του αγώνα. Παρότι βρέθηκε όμως σε κακή βραδιά, έχοντας 7 άστοχα τρίποντα, δεν δίστασε στο τέλος να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, δείγμα της μεγάλης προσωπικότητας του. Και το κατάφερε με δύο προσωπικά καλάθια και δύο «μονές» βολές. Εκτός από τους 6 πόντους που πέτυχε, πήρε και ένα ριμπάουντ στα 23,5 λεπτά που αγωνίστηκε.

Σάκοτα: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταπληκτικός, έχοντας πετύχει 16 πόντους. Στο δεύτερο πέτυχε μόνο τρεις και «έσπασε» τα καλάθια από τα 6.75μ. με πέντε άστοχες προσπάθειες (και σύνολο 1/9!). Σε 32,5 λεπτά συμμετοχής είχε ακόμη 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

Κασελάκης: Ο χρόνος του μπορεί να μειώθηκε (στα 19,5 λεπτά), ωστόσο η συμμετοχή του στη 2η νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν καθοριστική. Δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Απόλλων είχε την κατοχή και το σκορ ήταν 65-63, αλλά εκείνος έκανε το κλέψιμο και ευστόχησε στο ζευγάρι των βολών που εκτέλεσε. Συν τοις άλλοις, πήρε 2 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και κέρδισε 4 φάουλ.

Πολυτάρχου: Πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα και η συμμετοχή του στην 12άδα δεν ήταν σίγουρη. Τελικά πάτησε παρκέ για 3 δευτερόλεπτα.

Καμπερίδης: Δεν αγωνίστηκε.

Ουίλιαμσον: Πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής απ'ότι συνήθως (13 λεπτά), έκανε ένα κλέψιμο και γενικότερα έδωσε ορισμένες βοήθειες στην άμυνα.

Τσιάκος: Τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκε με ενοχλήσεις στη μέση, ωστόσο απόντος του ξένου σέντερ δεν γινόταν να προφυλαχθεί. Αγωνίστηκε, λοιπόν, για 5,5 λεπτά, παίρνοντας 2 ριμπάουντ.

Σαρικόπουλος: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός, στο δεύτερο κάθησε αρκετά στον πάγκο. Συνολικά, αγωνίστηκε 19,5 λεπτά, προσφέροντας 6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Μιλόσεβιτς: Ειδικά στο β' μέρος, που ανέβασε στροφές, η εμφάνιση του κυμάνθηκε στα επίπεδα της πρεμιέρας του με την ΑΕΚ κόντρα στον Κόροιβο. Σε 26,5 λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 8 πόντους, πήρε 13 ριμπάουντ, κέρδισε 4 φάουλ, μοίρασε 2 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και δεν υπέπεσε ούτε σε ένα λάθος.

Ίνγκλις: Παίκτες της κλάσης του είναι μετρημένοι στα δάχτυλα στην Α1, εξαιρουμένων των ρόστερ των «αιωνίων». Το ένστικτό του φονικό (6/11 τρίποντα) και οι 21 πόντοι του πάντα σε καίρια σημεία. Συνολικά σε 28 λεπτά, πήρε 4 ριμπάουντ, κέρδισε ισάριθμα φάουλ και μοίρασε 1 ασίστ.

Νίκολιτς: Πάτησε παρκέ για 12 δευτερόλεπτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα