Το σκανάρισμα της Βασίλισσας

23:05 8/11/2014 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ μετρά πλέον 4 ήττες σε 5 αγώνες, έχοντας καταφέρει να επικρατήσει μόνο επί του ουραγού Πανιωνίου. Η πίεση στην ομάδα, αυτονόητα, είναι υψηλή και οι δικαιολογίες, όποιες και αν είναι αυτές, όποιους και αν αφορούν, δεν μπορούν να καλύψουν το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη στα τελευταία λεπτά. Αντιθέτως φορτώθηκε και μια διαφορά 9 πόντων. Αντίπαλος ήταν ο Πανελευσινιακός των τεσσάρων ηττών σε ισάριθμους αγώνες με ρόστερ υποδεέστερο από αυτό της ΑΕΚ.

Ωστόσο, οι οδηγίες του Βαγγέλη Ζιάγκου πριν από τον αγώνα περί ελέγχου του ρυθμού και συγκέντρωσης πήγαν περίπατο και το μπλακ άουτ στο τέλος της τρίτης περιόδου και στην αρχή της τέταρτης κόστισαν. Κανείς φυσικά δεν παραβλέπει το αυστηρότατο σφύριγμα του Γκόντα, ο οποίος απέβαλλε τον Ίνγκλις. Ουδείς λησμονά το πώς και το πότε δημιουργήθηκε η φετινή ΑΕΚ, η οποία, εύλογα, αναζητά ακόμη την αγωνιστική της ταυτότητα. Όμως φαίνεται πως πέραν της ομοιογένειας και της συγκέντρωσης η ομάδα πάσχει και σε επίπεδο νοοτροπίας. Και αυτό συνιστά ευθύνη του κόουτς και ίσως είναι πολύ σοβαρότερο από ένα άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Παπαντωνίου: Ήταν ίσως ο μόνος που στο τέλος πάλεψε για να συμμαζευτεί η διαφορά. Σε 21 λεπτά συμμετοχής είχε 3 πόντους, 3 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ, κανένα λάθος και δύο κλεψίματα. Πάντως είναι απαράδεκτο για έναν play maker, και δη της ΑΕΚ, να έχει 1/6 βολές.

Ντελινινκάιτις: Διαθέτει πολύτιμη εμπειρία και, παρά την αποχή του από τους αγωνιστικούς χώρους, έδειξε πως είναι έτοιμος να ενισχύσει την ομάδα. Αν η μπάλα δεν τον... αδικούσε, θα είχε πετύχει περισσότερους από τους 10 πόντους, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ σε 18,5 λεπτά συμμετοχής.

Σάκοτα: Αποτελεί τον πιο χαρισματικό παίκτη της ΑΕΚ και πρέπει να βρεθούν τρόποι (σε σχέση με τα επιθετικά συστήματα και τον χρόνο συμμετοχής του) να αξιοποιηθεί απόλυτα. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε ότι ήθελε επιθετικά, φτάνοντας τους 13 πόντους. Συνολικά, σε 26 λεπτά, πέτυχε 23 πόντους και κατέβασε 4 ριμπάουντ, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει (όταν τελικά ξαναμπήκε στην 4η περίοδο) την κατρακύλα που προκάλεσε η αποβολή του Ίνγκλις.

Κασελάκης: Ξανά πρώτος σε χρόνο συμμετοχής (29 λεπτά), χωρίς να βρεθεί σε πολύ καλή ημέρα, αποτέλεσε μια θετική παρουσία με 4 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Πολυτάρχου: Δεν έκανε κάτι σπουδαίο, έδωσε όμως ώθηση με τα δύο τρίποντά του, τα 2 ριμπάουντ και τις 2 ασίστ σε 15,5 λεπτά συμμετοχής.

Καμπερίδης: Έχει τσαγανό. Αγωνίστηκε σχεδόν 9 λεπτά και πρόσφερε 2 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 τάπα.

Ουίλιαμσον: Αγωνίστηκε μόλις 5,5 λεπτά, δεν επιχείρησε σουτ και είχε απολογισμό 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1τάπα και 2 λάθη. Και αυτά σε μια ομάδα που διώχνει τρεις στους τέσσερις ξένους.

Τσιάκος: Τού πάνε πολύ αυτά τα παιχνίδια. Δεν βοήθησε καθόλου στα ριμπάουντ, αλλά τον ένιωσε η αντίπαλη ρακέτα. Πέτυχε 8 πόντους με εξαιρετικά στατιστικά, ενώ μοίρασε και δύο ασίστ σε 18 λεπτά συμμετοχής.

Σαρικόπουλος: Έκανε την χειρότερη εμφάνιση του με την ΑΕΚ. Τα δύο γρήγορα φάουλ τον έβγαλαν εκτός αγώνα, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν «ταΐστηκε». Σε 15 λεπτά συμμετοχής, επιχείρησε μόλις δύο δίποντα, ευστοχώντας στο ένα, πήρε δύο (επιθετικά) ριμπάουντ, έκανε 1τάπα, μοίρασε 1 ασίστ και υπέπεσε σε 3 λάθη.

Μιλόσεβιτς: Πέτυχε ένα τρίποντο, μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, μοίρασε και δύο ασίστ σε 14,5 λεπτά. Μετριότατη η παρουσία του.

Ίνγκλις: Πρόκειται για παίκτη κλάσης. Η αποβολή του στο 31' με δεύτερη τεχνική ποινή (για... «flopping», ενώ δεν έκανε θέατρο και η μπάλα βρισκόταν στα χέρια του Ντελινικάιτις, που θα έβγαζε αιφνιδιασμό) σημάδεψε το παιχνίδι. Μέχρι τότε, αγωνιζόμενος για 23,5 λεπτά, είχε πετύχει 11 πόντους, είχε βρει το ρυθμό του, ενώ μετρούσε και 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Νίκολιτς: Μπήκε για σχεδόν 5 λεπτά μετά από περίπου 1,5 μήνα και το μόνο που κατάφερε να γράψει στην στατιστική του ήταν ένα λάθος.

Keywords
Τυχαία Θέματα