Το σκανάρισμα της Βασίλισσας

19:14 29/3/2015 - Πηγή: AEK365

Τριπλή ήταν η νίκη της Βασίλισσας απέναντι στον Άρη. Αφενός ήταν η επικράτηση επί ενός μεγάλου αντιπάλου, που είχε σε καλή ημέρα τρεις παίκτες (τον -ούτως ή άλλως- «διαστημικό» Βεζένκοφ, αλλά και τους Τόμας-Νέιμικ). Αφέτερου ήταν η υπερ-κάλυψη της διαφοράς, που ανοίγει διάπλατα την «εξώπορτα» της 4άδας στην ΑΕΚ. Και τέλος ήταν η επιβράβευση του κόσμου της ομάδας στο δημιούργημα του Μάκη Αγγελόπουλου, καθώς περίπου 8 χιλιάδες

άνθρωποι έφυγαν από το σπίτι τους το πρωί της Κυριακής για να απολαύσουν τους παίκτες του κόουτς Σάκοτα. Σε αγωνιστικό επίπεδο, αναφοράς χρήζει ότι η Ένωση πήρε περισσότερες προσπάθειες πίσω από τη γραμμή των 6.75μ. (15/29 έναντι 11/25 διπόντων), είχε 6 σκόρερ με διψήφιο αριθμό πόντων, καθώς επίσης ότι υποχρέωσε τον Άρη στο χειρότερο παθητικό του τη φετινή σεζόν. Τόσο στο α' ημίχρονο (48 έναντι 46), όσο και συνολικά (93 έναντι 84).

Ουίλμπεκιν: Αγωνίστηκε 36 (!) λεπτά, πετυχαίνοντας 10 πόντους και δίνοντας 6 ασίστ. Αμυντικά, κατά διαστήματα, αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα με τον Τόμας, που έκανε το... ματς της ζωής του, όμως, σε γενικές γραμμές, ήταν θετικός. Στον απολογισμό του υπάρχουν 3 κερδισμένα φάουλ, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και (μόλις) 2 λάθη.

Παπαντωνίου: Δεν αγωνίστηκε.

Ντελινινκάιτις: Τραυματίστηκε σ'ένα σημείο κατά το οποίο μετρούσε 5 σερί πόντους. Πρόλαβε να αγωνιστεί κάτι παραπάνω από 7 λεπτά, πετυχαίνοντας 7 πόντους, παίρνοντας 1 ριμπάουντ και δίνοντας 1 ασίστ.

Σάκοτα: Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν ήταν καλός επιθετικά (2 πόντοι με 6 σουτ). Σε 18,5 λεπτά πήρε 3 φάουλ, αλλά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Κασελάκης: Δεν αγωνίστηκε.

Πολυτάρχου: Δεν αγωνίστηκε.

Χέρστον: Πρόσθεσε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση στη συλλογή του με 16 πόντους σε 31 λεπτά συμμετοχής. Συνολικά, κέρδισε 3 φάουλ, έδωσε 2 ασίστ, ενώ υπενθύμισε πως δεν φοβάται όταν η μπάλα «καίει».

Σαρικόπουλος: Στη β' περίοδο αγωνίστηκε σχεδόν 8 λεπτά και με την άμυνά του υπήρξε καθοριστικός για τη δημιουργία της διαφοράς, ενώ πήρε και 2 ριμπάουντ. Στο β' μέρος μπήκε για ένα «σκάρτο» 2λεπτο, όμως φάνηκε να μην έχει την απαιτούμενη συγκέντρωση.

Αθηναίου: Εξαιρετικός! Έδειξε και πάλι ότι εκτός από «σερβιτόρος» μπορεί να είναι και σκόρερ. Με το που μπήκε στο 14ο λεπτό «σουλούπωσε» την άμυνα, ενώ πέτυχε και 5 πολύτιμους πόντους. Στο β' μέρος, κυριολεκτικά, εκτέλεσε την αντίπαλη άμυνα και είναι ο βασικός υπεύθυνος για το ότι η ΑΕΚ πήρε και τη διαφορά από τον Άρη. Σε 19 λεπτά, πέτυχε 14 πόντους, με 4/5 τρίποντα, έδωσε 3 ασίστ και πήρε 2 ριμπάουντ.

Μιλόσεβιτς: Καθοριστική και πάλι η συμβολή του, ιδίως στο β' ημίχρονο, που ανέβασε στροφές. Σε 21,5 λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 10 πόντους, πήρε 6 ριμπάουντ, κέρδισε 4 φάουλ και έδωσε 3 ασίστ.

Μενσά-Μπονσού: Στο α' ημίχρονο δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικός στην άμυνα απέναντι στον Νέιμικ, ωστόσο και πάλι το θηρίο της ΑΕΚ συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές του αγώνα. Κυρίαρχη μορφή με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ σε 30 λεπτά, σταματιόταν μόνο με «ξύλο», κερδίζοντας 12 φάουλ (!), ενώ έκανε και ρεκόρ στις ασίστ (4).

Ίνγκλις: Ήταν ο παίκτης-«κλειδί». Στην α' περίοδο, που η ομάδα χρειαζόταν από κάπου να πιαστεί, ήταν εκεί με 3 «μεγάλα» τρίποντα. Συνολικά, πέτυχε 18 πόντους, όλους από τα 6.75μ. με 60% ευστοχία (6/10), ενώ έδειξε και ιδιαίτερο ζήλο στην άμυνα. Σε 27 λεπτά που αγωνίστηκε, πήρε και 3 ριμπάουντ και έδωσε ισάριθμες ασίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα