Το σκανάρισμα της Βασίλισσας

23:20 21/3/2015 - Πηγή: AEK365

Ένα δωρεάν μάθημα πήρε η ΑΕΚ στη Ρόδο, όπου πέτυχε μια νίκη από αυτές που κάνουν οι ομάδας πρωταθλητισμού. Ωστόσο, η ηγετική εμφάνιση του Μαλίκ Χέρστον, η εντυπωσιακή πρεμιέρα του Σκότι Ουίλμπεκιν και η μεγάλη ανατροπή της δ' περιόδου (32-15 το επιμέρους σκορ) δεν γίνεται να σκεπάσουν την προβληματική εικόνα της ομάδας για 3 δεκάλεπτα. Έλλειψη ρυθμού, αστοχία και πάρα πολλά λάθη απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Ο κόουτς Σάκοτα μίλησε για «μυαλά που πήραν

αέρα» και υπό αυτήν την έννοια οφείλει ο ίδιος να τα... εξαερώσει, προκειμένου η ΑΕΚ να παραμείνει σε τροχιά 4άδας και να την απολαύσουν οι φίλοι της στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Άρη.

Ουίλμπεκιν: Παίζοντας για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, έβαλε πολύ ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών με την εμφάνιση που έκανε. Φο-βερ-ρό ντεμπούτο. Ήταν εκείνος που σταμάτησε την κατρακύλα στη β' περίοδο με 5 σερί πόντους, ενώ στο β' ημίχρονο περιόρισε σημαντικά τον Ουότερς. Είναι «σφαιράτος», καλός οργανωτής, ωστόσο, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, χρειάζεται περίοδο προσαρμογής. Συνολικά, σε κάτι παραπάνω από 32 λεπτά, πέτυχε 9 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ, έδωσε 5 ασίστ,

Παπαντωνίου: Δεν αγωνίστηκε καθόλου (για πρώτη φορά φέτος).

Ντελινινκάιτις: Πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής (30 λεπτά), παίζοντας μαζί και με τον Ίνγκλις, όταν ο Χέρστον καθόταν στον πάγκο. Οι 12 πόντοι του ήταν πολύτιμοι και μπήκαν σε σημεία κατά τα οποία η ομάδα δεν ήταν καλή επιθετικά. Η συνεισφορά του ήταν πολύπλευρη (6 κερδισμένα φάουλ, 2 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1 τάπα).

Σάκοτα: Επιθετικά ήταν σε κακή βραδιά (2 πόντοι από βολές και 5 άστοχα σουτ), όμως έδωσε μάχες σε άμυνα και επίθεση. Σε 23,5 λεπτά συμμετοχής κέρδισε 6 φάουλ, πήρε 1 ριμπάουντ και έδωσε 1 ασίστ.

Κασελάκης: Δεν αγωνίστηκε.

Πολυτάρχου: Δεν αγωνίστηκε.

Χέρστον: Κουβάλησε την ομάδα στις πλάτες. Ο βασικός υπεύθυνος για τη μεγάλη ανατροπή, αφού με 11 πόντους στη δ' περίοδο εκτέλεσε εν ψυχρώ την αντίπαλη άμυνα. Συνολικά, σε ακριβώς 30 λεπτά συμμετοχής, έβαλε 19 πόντους με 7/7 δίποντα (!), ενώ έδωσε 3 ασίστ, κέρδισε 3 φάουλ και πήρε 2 ριμπάουντ.

Σαρικόπουλος: Σοβαρός, αξιόπιστος, μάγκας. Κάλυψε άνετα το κενό του Ποπς, βάζοντας 7 πόντους με θεαματικά καλάθια, που έδωσαν ψυχολογία στην ομάδα. Αγωνίστηκε περισσότερο από 14 λεπτά και πήρε και 1 ριμπάουντ.

Αθηναίου: Ο χρόνος συμμετοχής του δεν έφτασε ούτε τα 8 λεπτά (κατά μ.ο. αγωνίζεται 23). Ξεκίνησε βασικός, παίζοντας σ'ένα διάστημα που η ΑΕΚ αναζητούσε το ρυθμό της και η ομάδα ήταν άστοχη και κοβόταν συνέχεια με φάουλ. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Μιλόσεβιτς: Σε16,5 λεπτά, έβαλε και αυτός το «λιθαράκι» του για την ανατροπή. Οι δικές του βολές «κλείδωσαν» το ματς, η άμυνα του ήταν «σκυλίσια» και ο συνολικός απολογισμός του πολύ εντυπωσιακός: 6 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κερδισμένα φάουλ και 2 κλεψίματα.

Μενσά-Μπονσού: Η παρουσία του είναι ευλογία για την ΑΕΚ. Σήμερα πάντως είχε ορισμένα «θεματάκια» με τις αποφάσεις των διαιτητών, ενώ ήταν και αρκετά άστοχος (2/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα). Σε 26 λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 9 πόντους, πήρε 11 ριμπάουντ, κέρδισε 5 φάουλ, έκανε 1 ασίστ, έδωσε 1 τάπα και έκανε 1 κλέψιμο.

Ίνγκλις: Γενημμένος μαχητής, έπεσε θύμα της σκληρής άμυνας των γηπεδούχων («κληρονόμησε» ένα σκίσιμο στο δεξί φρύδι). Σε 20 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 8 πόντους με μέτρια ποσοστά, πήρε 6 ριμπάουντ, κέρδισε 3 φάουλ, έδωσε 2 ασίστ και έκανε ένα κλέψιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα