Το προσφυγικό στρατόπεδο των Σύρων που έγινε ολόκληρη πόλη! (ΦΩΤΟ)

18:19 21/7/2013 - Πηγή: AEK365

Το προσφυγικό στρατόπεδο των Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία φιλοξενεί προς το παρόν 160.000 ανθρώπους που έφυγαν από τη Συρία, για να σωθούν από το εμφύλιο πόλεμο και έχει μετατραπεί στην πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ιορδανίας!

Κάθε μέρα στην αυτοσχέδια πόλη Ζαατάρι καταφτάνουν 6.000 πρόσφυγες από τη γειτονική Συρία και οι «κάτοικοι» της πόλης αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Μάλιστα στην πόλη υπάρχει ένας δρόμος με 3.000 καταστήματα και εστιατόρια, ταξί, σχολεία,

γήπεδα και νοσοκομεία απλωμένα στα 8 τετρ. χιλιόμετρα.

Η πόλη βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία. Πρόσφατα μάλιστα την επισκέφτηκε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος δέχθηκε τα έντονα παράπονα των προσφύγων για την κατάστασή τους και την απάθεια της Αμερικής απέναντι στις δολοφονίες που συντελούνται στη Συρία.

Τα μέλη του ΟΗΕ που φροντίζουν τους πρόσφυγες στην Ζαατάρι και επιβλέπουν την πόλη επισημαίνουν ότι η κατάσταση σε αυτή είναι έκρυθμη με τους κατοίκους της πολλές φορές να διαδηλώνουν ή να προκαλούν επεισόδια ως αντίδραση για την κατάστασή τους.

Περισσότεροι από 1,7 εκατ. Σύριοι έχουν αναγκαστεί να ξεριζωθούν από τη χώρα τους λόγω του πολέμου και να βρουν καταφύγιο στις γειτονικές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα