Το πέρασμα του «Sandy» από μέρη που... δεν λέγονται «Νέα Υόρκη»

12:03 2/11/2012 - Πηγή: AEK365

Υπάρχουν φορές που δίνεται διαφορετική βαρύτητα στα γεγονότα, ανάλογα με το πού αυτά συμβαίνουν. Αυτή η γεωγραφική ή φυλετική διάκριση έγινε εμφανής με αφορμή τα τραγικά γεγονότα από το πέρασμα του τυφώνα «Sandy». Για παράδειγμα, πιθανώς να μη δινόταν τόση έκταση, αν ο τυφώνας «χτυπούσε» μία καναδική μεγαλούπολη αντί για μία μητρόπολη του κόσμου σαν τη Νέα Υόρκη.

Κάπως έτσι, με αυτήν τη λογική προτεραιοτήτων οι καταστροφές που προκάλεσε ο «Sandy» στην εξωτική Καραϊβική έπεσαν σε σχετική αφάνεια. Τώρα, όμως, που οι μέρες περνούν και μπορούμε να δούμε τα πράγματα από

απόσταση και πιο ψύχραιμα, κάτι έχει αλλάξει ή μήπως όχι;

Τουλάχιστον 69 νεκρούς άφησε πίσω του ο τυφώνας «Sandy» από την «επίσκεψή» του στην Καραϊβική. Σε μία περιοχή που, αν και πλήττεται συχνά από τροπικές καταιγίδες, δεν έχει ούτε την οικονομική δυνατότητα ούτε τις κατάλληλες υποδομές να προστατευτεί από αυτές, ο τυφώνας αυτός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα των τελευταίων χρόνων.

Αϊτή
Η καταιγίδα δεν έπληξε ακριβώς την περιοχή, ωστόσο είχε τους περισσότερους νεκρούς από όλη την Καραϊβική. Οι αξιωματικοί αναφέρουν ότι οι ισχυρές βροχές πλημμύρισαν τους δρόμους, κατέστρεψαν το 70% της σοδειάς και κόστισαν τη ζωή σε 52 άτομα.

Κούβα
Μεγάλο χτύπημα ήταν ο τυφώνας και για την κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο, με απολογισμό 11 νεκρούς και 130.000 κατεστραμμένα σπίτια

Τζαμάικα
Ένας ηλικιωμένος σκοτώθηκε όταν ένας ογκόλιθος κύλησε και έπεσε πάνω στο σπίτι του. Οι αξιωματούχοι λένε ότι τα νερά και οι άνεμοι ισοπέδωσαν τουλάχιστον 71 σπίτια και αγροκτήματα, ενώ καταστράφηκαν μερικώς άλλα 348.

Μπαχάμες
Δύο νεκροί στις Μπαχάμες από το πέρασμα του τυφώνα «Sandy», εκ των οποίων ο ένας ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας και έπεσε από την οροφή στην προσπάθειά του να επισκευάσει ένα παραθυρόφυλλο τη στιγμή που «χτύπησε» ο τυφώνας.

Δομινικανή Δημοκρατία
Δύο άνθρωποι πνίγηκαν, προσπαθώντας να διασχίσουν τα ορμητικά νερά που κάλυπταν τους δρόμους της πόλης. Περίπου 30.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ πλημμύρισε ακόμα και η πρωτεύουσα.

Πουέρτο Ρίκο
Η περιοχή γλύτωσε το άμεσο χτύπημα, ωστόσο οι καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν τους δρόμους και ένας άνθρωπος πνίγηκε όταν παρασύρθηκε από τα νερά στο φουσκωμένο ποτάμι της Χουάνα Ντίαζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα