«Αυτό που προέχει είναι η υγεία της ομάδας»

21:15 12/6/2014 - Πηγή: AEK365

Μια εκπομπή γεμάτη... ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε στο ΑRT. Συγκεκριμένα, Ζιάγκος, Γ. Χήνας, Τσιάκος και ο πρωην «κιτρινόμαυρος», Βασιλόπουλος βρέθηκαν στο στούντιο και μίλησαν για όλους και για όλα όσον αφορά στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος είπε χαρακτηριστικά:«Για εμάς πρωταρχικός στόχος είναι η υγεία της. Το να πορευτούμε με το ότι είμαστε η ΑΕΚ, χωρίς

οργάνωση, χωρίς στελέχωση και χωρίς σοβαρότητα, αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένα λάθος. Αυτό έχει δείξει η ιστορία. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσει η ομάδα. Έχουμε την πεποίθηση ότι με ένα νοικοκυρεμένο μπάτζετ, χωρίς σπατάλες, με χαμηλούς τόνους, με την ίδια φιλοσοφία, η ομάδα θα επιστρέψει με σταθερά βήματα στην κορυφή. Ας μην κρυβόμαστε. Το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο για τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες της ομάδας, οπότε δεν μπορείς να κάνεις βήματα μπροστά.

Καθαρά πρακτικά, είναι πρόβλημα το ότι δεν μπορώ να προσεγγίσω έναν παίκτη για να μείνει, γιατί τα παιδιά είναι επαγγελματίες και πρέπει να ξέρουν τι θα γίνει με το οικονομικό σκέλος. Υπάρχει και το ηθικό κομμάτι. Ένας αθλητής που βρίσκεται χαμηλά τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά, μετά από το τέλος μιας χρονιάς. Αν δεν έχεις τακτοποιήσει εκκρεμότητες σου, δεν μπορείς να τον πλησιάσεις».

Ενώ, ο Γιώργος Χήνας ανέφερε: «Για την Α1 όμως, δεν είναι καθόλου αρκετό το καλό κλίμα. Πλέον, πολλαπλασιάζονται οι ευθύνες. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Να στελεχωθεί η ΚΑΕ με καινούρια άτομα, τα οποία θα τρέξουν, για να βγάλουν καλό αποτέλεσμα. Εγώ δεν είμαι νομικός αλλά κάποια πράγματα τα γνωρίζω μέσω του κυρίου Αλεξίου.

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά γνωρίζω ότι θα προχωρήσει μέσα στην εβδομάδα η διαδικασία και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την συμμετοχή στην Α1. Υπάρχουν παλιές οφειλές άλλων ΚΑΕ, κάτι που δεν μας αφορά. Η ομάδα θα κατέβει κανονικά και θα παίξει στην Α1. Γίνονται συζητήσεις του κυρίου Αλεξίου με υποψήφιους επενδυτές. Έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος και είμαστε αρκετά πίσω. Η διοίκηση δεν εκτέλεσε καλά όλα τα καθήκοντα της».

Από την πλευρά του ο Τσιάκος είπε: «Όλη την χρονιά ήμασταν μια οικογένεια που είχε κλείσει τα παράθυρα της και δεν επέτρεπε να βγαίνουν προς τα έξω τα προβλήματα που υπήρχαν. Το διαχειριστήκαμε το οικονομικό μέσα στην χρονιά και καταφέραμε να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου, με την άνοδο στην Α1. Από εκεί και πέρα, υπήρξε κωλυσιεργία από τη διοίκηση. Για αυτό τον λόγο θέλαμε να κάνουμε συνέντευξη οι παίκτες. Έδειξε καλή θέληση ο κύριος Αλεξίου. Μας έδωσε ένα μικρό μέρος των οφειλομένων μας και για αυτό υπήρξε μετά η αναβολή της συνέντευξης.

Εμείς νομίζω ότι δείχνουμε καλή διάθεση. Για να ξεκινήσει η νέα σεζόν στην Α1, νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το θέμα των περσινών οφειλών. Υπάρχουν παίκτες που ακόμα έχουν συμβόλαιο με την ομάδα. Δεν υπάρχει βέβαια ΚΑΕ αυτή την στιγμή. Το πόσο υπομονή θα κάνει ένας παίκτης, εξαρτάται καθαρά από τις δικές του αντοχές. Εύχομαι να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να επιστρέψει υγιής στην Α1 η ΑΕΚ».

Ο Φώτης Βασιλόπουλος είπε: «Η Ερασιτεχνική έχει προβλήματα όπως βλέπουμε. Με αυτή την κατάσταση, ο κόσμος χρειάζεται πολύ περισσότερο την ομάδα μπάσκετ στην Α1. Είναι μπασκετικός ο κόσμος της ΑΕΚ. Είναι μια δύσκολη συγκυρία, από την οποία αν βγει δυνατή η ΑΕΚ, ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το ποδόσφαιρο θα παίζει στη Β' Εθνική, ο κόσμος έχει ανάγκη να δει την ομάδα μπάσκετ στην Α1 και να παίζει με αντιπάλους, ομάδες όπως οι ΠΑΟΚ., Άρης, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Λύνοντας το γηπεδικό και το ζήτημα της ΚΑΕ, η ΑΕΚ ξεκινάει από το μηδέν, εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, αφού αυτοί έχουν πολλά προβλήματα από το παρελθόν. Μπορεί η ΑΕΚ να έχει καλύτερη εξεύρεση χορηγιών. Αν εξαιρέσουμε τους δύο «αιωνίους», η ΑΕΚ μπορεί να αντεπεξέλθει στην Α1 πολύ καλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα