Το νέο Mazda MX-5 (ΦΩΤΟ)

12:53 4/9/2014 - Πηγή: AEK365

Με ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε Βαρκελώνη, Τόκυο και τ Μοντερέι στις Η.Π.Α. έγινε η αποκάλυψη της τέταρτης γενιάς του MX-5. Το θρυλικό πλέον μοντέλο της Mazda στην 25χρονη ιστορία του έχει πουλήσει 947.123 "κομμάτια".

Το νέο MX-5 με μήκος 3.915 χιλ. είναι 105 χιλ. πιο κοντό, έχοντας ύψος 1.730 χιλ. δηλαδή 20 χιλ. χαμηλότερο, αλλά παράλληλα είναι 10 χιλ. πιο πλατύ (1.235 χιλ.).

Το μεταξόνιό του είναι κατά 15 χιλ. μικρότερο σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ περιορισμένοι κατά 90 χιλ. είναι και οι πρόβολοι, εμπρός και

πίσω.

Επίσης είναι 100 κιλά ελαφρύτερο, που το φέρνει πιο κοντά στο μοντέλο της πρώτης γενιάς, ενώ έχει το χαμηλότερο κέντρο βάρους από όλες τις προηγούμενες γενιές.

Η Mazda σε αυτή τη φάση δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη του νέου μοντέλου, ωστόσο, με δεδομένο ότι θα βασίζεται στην τεχνολογία SKYACTIV-G, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα «φοράει» τον 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης και πολύ πιθανό είναι να δούμε στην Ευρώπη και μια βασική έκδοση με κινητήρα 1,5 λίτρων.

Όσον αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων, η βασική επιλογή θα είναι ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων, ενώ διαθέσιμο θα είναι ως έξτρα και ένα αυτόματο, κυρίως για την αγορά της Αμερικής.

Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ όσον αφορά το σύστημα πέδησης, συναντάμε αεριζόμενους δίσκους εμπρός και απλούς πίσω, με την υποβοήθηση του τιμονιού να είναι ηλεκτρική. Φυσικά, όπως όλα τα MX-5 και η νέα γενιά του έχει το απόλυτο ζύγισμα ανάμεσα στους δυο άξονες με κατανομή βάρους 50:50. Δεν αποσαφηνίστηκε αν θα υπάρξει στο μέλλον και hard top έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα