Το Λιγκ Καπ της ΑΕΚ (VIDEO)

11:38 2/6/2014 - Πηγή: AEK365

Μια και μοναδική φορά διοργανώθηκε Λιγκ Καπ στην Ελλάδα και η κούπα ανήκει στην ΑΕΚ. Η Ένωση αποκλείοντας αρχικά τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (3-3 η κανονική διάρκεια, 3-1 στα πέναλτι), "σκόρπισε" τον Αρη με 5-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικράτησε στην παράταση του Λεβαδειακού με 1-0 στη Λιβαδειά.

Έτσι βρέθηκε αντιμέτωπη στον τελικό με τον Ολυμπιακό

Το ματς έγινε στο ΟΑΚΑ με την Ένωση να μπαίνει εκπληκτικά στο ματς και με δύο γκολ του Γιώργου Σαββίδη (στο 7ο και στο 15ο λεπτό) προηγήθηκε με 2-0. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι στο 56' αλλά ο Κωφίδης δεν κατάφερε να σκοράρει παρότι το εκτέλεσε δύο φορές. Στη πρώτη εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο διαιτητής έδωσε επανάληψη και ο Κωφινάς είπε "όχι". Οι ερυθρόλευκοι μείωσαν με τον Καλογερόπουλο λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος όμως ο Σαβέφσκι με το καλημέρα στην επανάληψη έκανε το 3-1. Ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεση του και μείωσε με τον Ηλία Σαββίδη. Μάλιστα λίγο μετά είχε και δοκάρι με τον Τσιαντάκη. Τελικά όμως η Ένωση σήκωσε το τρόπαιο.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Κοφινάς, Βασιλόπουλος, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Σαββίδης, Παπαϊωάννου, Σαβέβσκι, Οκόνσκι, Μπατίστα (61' Γεωργιάδης), Πατίκας, Χριστοδούλου (83΄Φαμέλης)
Ολυμπιακός (Ιμρε Κόμορα): Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Καραταϊδης, Αλεξίου, Παχατουρίδης, Μαυρομάτης, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Δρακόπουλος, Κωφίδης, Καλογερόπουλος (62' Σαββίδης)

Keywords
Τυχαία Θέματα