Το λεωφορείο που κινείται με καύσιμα από ανθρώπινες κενώσεις!

23:18 20/11/2014 - Πηγή: AEK365

Το νέο λεωφορείο Bio-Bus που χρησιμοποιείται στη Βρετανία για το δρομολόγιο μεταξύ του αεροδρομίου του Μπρίστολ και του κέντρου της πόλης Μπαθ πάει την ανακύκλωση σε άλλο επίπεδο!

Το συγκεκριμένο λεωφορείο χρησιμοποιεί καύσιμα τα οποία έχουν προέλθει από την επεξεργασία ανθρώπινων αποβλήτων και φαγητού.

Το λεωφορείο με τις 40 θέσεις μπορεί με ένα γέμισμα να διανύσει περισσότερα από 300 χιλιόμετρα, δηλαδή καύσιμα που προέρχονται από τις κενώσεις πέντε ατόμων για έναν χρόνο! Μάλιστα, το

βιομεθάνιο που χρησιμοποιείται στο καύσιμο από τις ανθρώπινες κενώσεις είναι άκρως οικολογικό και δεν μολύνει καθόλου τον αέρα.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας GENeco, η οποία δημιούργησε το Bio-Bus αναφέρει: «Τα κλασικά λεωφορεία με φυσικό αέριο που χρησιμοποιούνται στις πόλεις της Βρετανίας έχουν βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα του αέρα. Ωστόσο το Bio-Bus πηγαίνει ακόμα πιο πέρα και ουσιαστικά λειτουργεί χάρη στους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή, και πιθανότατα χάρη σε αυτούς που το χρησιμοποιούν.

«Η χρήση του βιομεθάνιου είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε ένα σταθερό καύσιμο και να μειώσουμε τη χρήση των ορυκτών καυσίμων», τονίζει.

Οι ετήσιες κενώσεις των ατόμων που θα γεμίσουν μια φορά το λεωφορείο είναι αρκετές για να δώσουν τόσα καύσιμα στο λεωφορείο ώστε να ταξιδέψει από το βορειότερο ως το νοτιότερο σημείο της Βρετανίας, περίπου 1.400 χιλιόμετρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα