Το γράμμα του Σερ Άλεξ για σεβασμό

08:07 22/9/2012 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή την ασέβεια που έδειξε μερίδα φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τραγωδία του Χίλσμπορο λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα αίτια θανάτου 96 ανθρώπων, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έστειλε γράμμα στους φίλους της ομάδας ζητώντας τους να δείξουν σεβασμό ενόψει και του ντέρμπι της Κυριακής στο "Άνφιλντ".

Το γράμμα δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα εκφωνηθεί και πριν το ντέρμπι με την Λίβερπουλ.
Το γράμμα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
"Αγαπητοί

φίλοι,
Η σπουδαία υποστήριξη που μας δείξατε την περασμένη σεζόν στο Anfield ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς. Θέλω να επιδείξετε την ίδια πρόοδο και σήμερα.
Η σημασία της σημερινής μέρας (Κυριακή) δεν αφορά την αντιπαλότητα των δυο ομάδων. Σήμερα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το τι κάνει την Γιουνάιτεντ την καλύτερη ομάδα στον κόσμο.
Η αντιπαλότητα μας με την Λίβερπουλ βασίζεται στην αποφασιστικότητα και των δυο μας να βρεθούμε στην κορυφή, την επιθυμία μας να ανακηρυχτούμε κορυφαίοι έναντι του συλλόγου που κατείχε αυτόν τον τίτλο για πολύ καιρό.
Δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε ποτέ να βασίζεται σε προσωπική έχθρα. Μόλις δέκα μέρες πριν ακούσαμε την τραγική αλήθεια σχετικά με το θάνατο των 96 οπαδών που πήγαν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά ποτέ δεν επέστρεψαν. Ό,τι συνέβη σε αυτούς θα πρέπει να ξυπνήσει την συνείδηση όλων όσων συνδέονται με το ποδόσφαιρο.
Η σπουδαία μας ομάδα στέκεται μαζί με τους εξίσου σπουδαίους γείτονες, της Λίβερπουλ, για να θυμηθούμε εκείνη την απώλεια και να αποτείνουμε φόρο τιμής στην εκστρατεία τους για δικαιοσύνη. Ξέρω ότι μπορώ να βασίζομαι σε εσάς.
Με εκτίμηση, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον".

Keywords
Τυχαία Θέματα