Το ''αντίο'' ανήμερα του Αγίου Γρηγορίου

10:21 25/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ανήμερα του Αγίου Γρηγορίου. Σαν σήμερα 25 Ιανουαρίου του 2004. Πολικό το κρύο στην Αθήνα, πόσο μάλλον στα Λιόσια, όπου η ΑΕΚ χρησιμοποιούσε ως έδρα εκείνη την εποχή.
Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ηρακλή στο χιονισμένο γήπεδο του Ακράτητου για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πάρα πολλά τα προβλήματα (και) τότε. Διοικητικά

κυρίως, καθώς ο Ψωμιάδης είχε αφήσει το... στίγμα του, ενώ υπήρχε και η παρουσία Μπάγεβιτς στον πάγκο που δίχαζε.
Οι οργανωμένοι αντιδρούσαν συνεχώς στην επιστροφή του κρεμώντας ένα πανό που έγραφε: "ΑΕΚ σ' αγαπώ, προδότη δεν ξεχνώ". Οι περισσότεροι σε ένδειξη αντίδρασης δεν έμπαιναν στο γήπεδο, ενώ γενικά ο κόσμος της ΑΕΚ εκείνη την περίοδο δύσκολα να πήγαινε να δει την ομάδα...

Η ΑΕΚ της εποχής εκείνης είχε... βαφτιστεί "dream team" το καλοκαίρι, λόγω της παρουσίας πολλών και αξιόλογων ποδοσφαιριστών στην ομάδα. Λυμπερόπουλος στην πρώτη του χρονιά, Οκκάς, Τσιάρτας, Ζαγοράκης, Μπορμπόκης, Κασάπης κι άλλοι πολλοί.

Εκείνο το απόγευμα λοιπόν, στα Λιόσια το πανό ήταν επίσης στη θέση του. Ένα σύνθημα όμως εις βάρος του Ντούσαν Μπάγεβιτς που ακούστηκε, έκανε τον τότε προπονητή της ΑΕΚ να σηκωθεί να φύγει από τον πάγκο και το γήπεδο, αφήνοντας στο... πόδι του τον Μελέτη Περσία! Στο 30' της αναμέτρησης ο Μπάγεβιτς έβγαλε τα γάντια του και χωρίς να πει κουβέντα σε κανέναν αποχώρησε από τα Λιόσια.

Οι παίκτες δεν επηρεάστηκαν από το γεγονός... Κάθε άλλο μάλιστα! Ως εκείνο το σημείο με τον Κατσουράνη η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Μπάγεβιτς παρελθόν πια, το πανό να έχει γίνει στάχτη σε ένα... πανηγυρικό κλίμα, η ΑΕΚ "πάτησε" τον Ηρακλή με 4-0, στην καλύτερη εμφάνιση της ομάδας! Oι Πετκόφ (59') και Λάκης (87', 90') διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ζωή συνεχίστηκε και μετά από εκείνο το απόγευμα... Ο Μπάγεβιτς έφυγε οριστικά την επομένη κι αφού πήγε πρώτα στους Θρακομακεδόνες, η ΑΕΚ χωρίς διοίκηση ζούσε στην αβεβαιότητα, ο Ντουμιτρέσκου ήρθε λίγο καιρό μετά και η σεζόν έκλεισε δύσκολα, πολύ δύσκολα, για να έρθει το καλοκαίρι του 2004 και η αλλαγή στη διοικητική κατάσταση.

Η ΑΕΚ στο τελευταίο ματς του Μπάγεβιτς στην πρώτη του επιστροφή μετά τη φυγή του το 1996 και τον Ολυμπιακό είχε παίξει με τους:
Μιχαηλίδη, Μπορμπόκη (46' Καψής), Πέτκοφ, Ζαγοράκη, Κρέεκ, Οκκά (91' Ναλιτζής), Τσιάρτα (70' Κωνσταντινίδης), Αμπονσά, Κατσουράνη, Λάκη, Λυμπερόπουλο

Keywords
Τυχαία Θέματα