Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας έφτιαξε προφυλακτικά «για όσους είναι ξένους»

18:15 6/9/2013 - Πηγή: AEK365

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν στη Γερμανία από την κίνηση της νεολαίας του ακροδεξιού κόμματος NPD. Τα μέλη έκαναν παραγγελία προφυλακτικών στα μαύρα κουτιά των οποίων αναγραφόταν: «Για ξένους και ορισμένους Γερμανούς».

Τα προφυλακτικά αποστέλλονταν σε βουλευτές ως διαμαρτυρία για την «ανεξέλεγκτη» μετανάστευση.

Στο πακέτο υπήρχε και μία επιστολή, στην οποία η νεολαία του NPD, το οποίος έχει χαρακτηριστεί αντισημιτικό και ρατσιστικό από τις υπηρεσίες εσωτερικών πληροφοριών της χώρας, διαμαρτυρόταν για τη μεταβολή της πληθυσμιακής σύστασης της Γερμανίας. «Δεν καταφέρνουμε να παράσχουμε τα θεμέλια για μια οικογενειακή πολιτική που θα σταματήσει τη δημογραφική καταστροφή του λαού μας», ανέφερε αυτή.

Το σύνθημα πάνω στο κουτί των προφυλακτικών θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητικό στη Γερμανία καθώς ξυπνά μνήμες από τη ναζιστική εποχή, όταν το καθεστώς επιχειρούσε να ελέγξει τις γεννήσεις, ενθαρρύνοντας τους «καθαρόαιμους» Γερμανούς να κάνουν παιδιά και στειρώνοντας όσους δεν ανταποκρίνονταν στο πρότυπο αυτό.

Έπειτα από τις διαμαρτυρίες, η κατασκευάστρια εταιρεία ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύτηκε ότι θα δωρίσει 10.000 προφυλακτικά και όλα τα έσοδά της από την παραγγελία του NPD σε ένα γερμανικό ίδρυμα που μάχεται τον αντισημιτισμό και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα