Το Instagram ξεπέρασε το Twitter!

14:39 11/12/2014 - Πηγή: AEK365

Είναι ένα από τα πιο «νέα» social media, ωστόσο έχει καταφέρει να κερδισει πάρα πολύ κόσμο. Έτσι, αυτή τη στιγμή το Instagram κατάφερε να ξεπεράσει σε χρήστες ακόμα και το Twitter που θεωρείται το δεύτερο πιο σημαντικό κοινωνικό δίκτυο μετά το Facebook.

Συγκεκριμένα, το Instagram

ανακοίνωσε ότι έχει περίπου 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα, εμφανίζοντας αύξηση 50% μέσα σε εννέα μόλις μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2013 είχε μόνο 100 εκατομμύρια χρήστες.

Πλέον, ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Instagram ξεπέρασε αυτούς του Twitter, που κάθε μήνα ανέρχονται σε περίπου 284 εκατομμύρια.

Το Instagram, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να ανταλλάσσουν φωτογραφίες και βίντεο, εξαγοράστηκε το 2012 από το Facebook, που έχει 1,35 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα.

Σύμφωνα με τους «New York Times» και το «BBC», πάνω από το 70% των χρηστών του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται εκτός ΗΠΑ, ενώ η εντυπωσιακά γρήγορη ανάπτυξή του, μετά τη δημιουργία του το 2010, οφείλεται κυρίως στο ότι η ανταλλαγή βίντεο αποτελεί πλέον την πιο «καυτή» ενασχόληση των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα.

Ήδη, το Twitter αναβαθμίζει τη δική του υπηρεσία σύντομης διάρκειας βίντεο, με την ονομασία Vine.

Ο Κένιβ Σίστρομ, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Instagram, δήλωσε ότι το δίκτυο θα αρχίσει πλέον να επαληθεύει τους λογαριασμούς των διασήμων ηθοποιών και αθλητών, ώστε οι χρήστες της υπηρεσίας να είναι βέβαιοι ότι το περιεχόμενο που βλέπουν σε έναν λογαριασμό, είναι αυθεντικό.

Πρόσφατα το Instagram επέτρεψε την προβολή διαφημίσεων για να αυξήσει τα έσοδά του, κάτι που δεν άρεσε σε όλους τους χρήστες του.

«Όταν έχεις πια 300 εκατομμύρια χρήστες, δεν είναι φθηνή υπόθεση να ″τρέχεις″ όλη αυτή την υπηρεσία, καθώς πρέπει να προσλάβεις και άλλους ανθρώπους», δικαιολογήθηκε ο Κένιβ Σίστρομ.

Keywords
Τυχαία Θέματα