Το Breaking Bad εθίζει τους Ευρωπαίους στην crystal meth

12:33 4/11/2014 - Πηγή: AEK365

Η σειρά Breaking Bad φαίνεται ότι έχει προκαλέσει τη διάδοση του συνθετικού ναρκωτικού crystal meth (κρυσταλική μεθαμφεταμίνη).

Ο καθηγητής 'Ελις Κάσμορ του πανεπιστημίου Στάφορτνσαϊρ, ο οποίος μελετά την κουλτούρα των Media και των Celebrities, ισχυρίζεται ότι η τεράστια επιτυχία που σημειώνει διεθνώς η αμερικανική σειρά Breaking Bad

μπορεί να ευθύνεται για την τεράστια αύξηση που σημειώνει η διακίνηση και η χρήση του ναρκωτικού στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά και τον Εθισμό (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction - EMCDDA) αναφέρει ότι το συνθετικό ναρκωτικό έχει κατακλύσει ολόκληρες περιοχές της Ευρώπης.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στη Γερμανία και είναι της τάξεως του 51%, ενώ οι απόπειρες λαθραίας εισόδου μεθαμφεταμίνης στη Βρετανία παρουσίασαν αύξηση 400% την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τη συνοριοφυλακή της χώρας.

Τον Ιανουάριο η βρετανική αστυνομία δημοσιοποίησε στοιχεία, εκ των οποίων προκύπτει τετραπλασιασμός των κατασχέσεων του συγκεκριμένου ναρκωτικού από την αστυνομία.

Αν και οι φαν της σειράς υποστηρίζουν ότι δεν ωραιοποιείται ο κόσμος των ναρκωτικών, ο Κάσμορ αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση η σειρά αυξάνει το ενδιαφέρον για την crystal meth, ενώ πιθανώς την καθιστά και ελκυστική.

«Ο Άαρον Πολ που υποδύεται τον ναρκομανή Τζέσε είναι σήμερα ανάμεσα στους πρωτοκλασάτους σταρ του Χόλιγουντ και για πολλούς σύμβολο του σεξ», τονίζει.

«Το γεγονός ότι ο τηλεοπτικός ήρωας που αγαπάμε κάνει χρήση crystal meth αυξάνει το ενδιαφέρον του κόσμου για το συγκεκριμένο ναρκωτικό. Ακόμα και το γεγονός ότι η σειρά δείχνει τις τρομακτικές συνέπειες της χρήσης του μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ και αντί να αποτρέψει κάποιον να τον κάνει να σκεφτεί: αυτό πρέπει να είναι καλό».

Keywords
Τυχαία Θέματα