Της... Αργεντινής στην ελληνική Βουλή

13:26 1/8/2014 - Πηγή: AEK365

Νέα κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκυβέρνηση για τη χρεοκοπία της Αργεντινής και με φόντο την δήλωση Τσίπρα, σε παρελθόντα χρόνο, πως "μακάρι η Ελλάδα να γίνει Αργεντινή".
Κατά την της

συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης μίλησε για Αργεντινιολόγους της Ν.Δ που εμφανίζουν πρωτοφανή άγνοια δεδομένων. "Στην Αργεντινή το πρόγραμμα του ΔΝΤ έλεγε πλήρης ιδιωτικοποίηση των πάντων. ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ταχυδρομικά τα πάντα και τελικά το έκαναν.
Πλήρης απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων έγινε, καθώς και πλήρης απελευθέρωση των αγορών. Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;" αναρωτήθηκε με νόημα ο κ. Σταθάκης, προσθέτοντας: "Δεν θα πάρουμε από την Αργεντινολογία της ΝΔ. Να αποκτήσετε μια αίσθηση του μέτρου και να αφήσετε τον Τσίπρα γιατί τα ξέρουμε καλύτερα από εσάς."
Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα. "Το περίφημο μακάρι να είμαστε Αργεντινή δεν το είπε ο κ. Σταθάκης δεν θα μπορούσε να το πει με τις γνώσεις που έχει, αλλά το είπε ο κ. Τσίπρας". "Όποιος προτρέπει την Ελλάδα σε μονομερής ενέργειες, σε μαγκιές, χωρίς υπολογίζει ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις που είναι θλιβερές και βλέπουμε τώρα στην Αργεντινή" πρόσθεσε.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα