Την Τρίτη σε νοσοκομείο ο Εφραίμ

20:51 26/12/2011 - Πηγή: AEK365

Σε δημόσιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη θα μεταφερθεί πιθανότατα ο ηγούμενος Εφραίμ την Τρίτη, κλείνοντας έτσι το θρίλερ με την προφυλάκισή του. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, που τον εξέτασε τη Δευτέρα διαπίστωσε ότι η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση.

Το πρωί της Τρίτης στις 10:00 θα επανεξεταστεί

και θα ληφθεί η τελική απόφαση για το αν θα μεταφερθεί τελικά στο νοσοκομείο. Ο γιατρός εκτίμησε πως την Τρίτη ο ηγούμενος θα είναι σε θέση να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο.

Ο ηγούμενος Εφραίμ διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου.

Εν τω μεταξύ, σε συνεδρίαση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Ορους αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής συμπαράστασης στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και στον ηγούμενο Εφραίμ, καθώς και η σύνταξη επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Παγου Ιωάννη Τέντε με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Με τρίτη επιστολή τους στο υπουργείο Εξωτερικών θα εκφράσουν τη δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για την μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα