Την έκπληξη η Τσέσκε

15:55 27/10/2011 - Πηγή: AEK365

Με μια μεγάλη έκπληξη, συναρπαστικά ματς γενικά κι ένα σετ που διήρκησε σχεδόν όσο ένας ολόκληρος αγώνας, συνεχίστηκε χθες η 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (υπάρχει δράση και σήμερα).

Ξεκινώντας από την έκπληξη, αυτή συνέβη στον Δ' όμιλο όπου η πρωταθλήτρια Τσεχίας Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 στην έδρα της Ιταλικής Κούνεο, σε ένα ματς όπου δεύτερος διαιτητής ήταν ο Νώντας Γεροθόδωορος...

Η ομάδα

του Φλάβιο Γκουλινέλι έπαιξε με τη βασική της σύνθεση (εξαίρεση ο Βιζότο που ήταν στον πάγκο και βασικός αγωνίστηκε ο Κάσερες), ήταν μπροστά σε όλα τα σετ μέχρι το β' τεχνικό τάιμ άουτ, αλλά δεν βρήκε ποτέ αντίδοτο για τον Άντι Ρόχας.

Ο Βενεζουελανός ακραίος (άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, της ΕΑΠ, της Ολυμπιάδας, του Ρεθύμνου και του Φοίνικα) είχε 13 πόντους (με 58% αποτελεσματικότητα στην επίθεση, ενώ στο πρώτο σετ είχε 78%!!!), αλλά πρώτος σκόρερ ήταν ο πρώην παίκτης του ΠΑΟ Γιάκουμπ Νοβότνι με 14, ενώ στην Τσέσκε αγωνίζεται και ο πρώην πασαδόρος της Ορεστιάδας και του ΠΑΟ Πιετρ Ζάπλεταλ.

Στα δύο μεγάλα ντέρμπι, η Φενέρμπαξε επικράτησε με 3-2 της Ματσεράτα για τον 5ο όμιλο και η Σκρα με 3-1 της Τουρ για τον 6ο.

Στην Κωνσταντινούπολη, η Φενέρ προηγήθηκε με 2-0 της Ματσεράτα, είχε ματς μπολ για να τελειώσει το παιχνίδι, τόσο στο τρίτο όσο και στο τέταρτο σετ, αλλά δεν τα κατάφερε, για να πάρει τελικά τη νίκη στο 5ο σετ.

Πρώτος σκόρερ ο Μίλκοβιτς με 23, 21 είχε ο Μάρσαλ, ενώ από Ματσεράτα 25 ο Όμρτσεν και 20 ο Παρόντι. Επίσης ο Ποντράσιανιν είχε 1/9 επιθέσεις, αλλά 5 μπλοκ (ένα εκ των οποίων στον Μίλκοβιτς στο 24-23 του γ' σετ).

Στο επιβλητικό Μοζίρ του Λοτζ και μπροστά σε 9.000 οπαδούς της η Σκρα Μπελχάτοφ κέρδισε με 3-1 την Τουρ έχοντας κορυφαίο τον Μπάρτοζ Κούρεκ και πολύ καλό τον Μιχάλ Βινιάρσκι.
Για τον ίδιο όμιλο (6ο), η Μπλεντ μπροστά σε 5.000 οπαδούς αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 από την Μπουντβάνσκα Ριβιέρα κατάφερε να κερδίσει τελικά με 3-2. Ο Άλαν Κόμελ είχε 14 πόντους και βοήθησε τον Σκετ που σταμάτησε στους 30, ενώ ο Ιβάν Ράιτς είχε 14 πόντους για την Μπουντβάνσκα.

Το πιο δραματικό πάντως παιχνίδι, χωρίς να κριθεί πέντε σετ ήταν αυτό μεταξύ της Φριντριχσχάφεν και της Βελγικής Λένικ, με τους Γερμανούς να επικρατούν 3-1 μετά από ένα ματς που διήρκησε 2.5 ώρες! Κι αυτό γιατί το τρίτο σετ ήταν ένα από τα πλέον δραματικά της διοργάνωσης, καθώς έληξε με 42-40 υπέρ των πρωταθλητών Γερμανίας.

Η Λένικ προηγήθηκε 12-16, 17-21 και είχε συνολικά 11 σετ μπολ, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα για να τελειώσει το σετ με επίθεση του Βένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα