Την έχει Βασίλισσα ο Αγγελόπουλος!

21:31 16/1/2015 - Πηγή: AEK365

Από τις 18 Οκτωβρίου, όταν το aek365 αποκάλυψε το «μπάσιμο» του Μάκη Αγγελόπουλου στην ΚΑΕ, έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες. Παραμονή του ΑΕΚ-Πανιώνιος για τη 2η αγωνιστική της Α1 τότε, παραμονές του ΑΕΚ-ΚΑΟΔ για την ολοκλήρωση του α' γύρου, τώρα.

Αφιερώνοντας, πλουσιοπάροχα,

χρόνο και χρήματα, ώντας γνήσιος ΑΕΚτζής, με σοβαρό παρελθόν και παρόν στα -ποδοσφαιρικά- κοινά της ομάδας, και πιάνοντας τον παλμό των φιλάθλων, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ έχει προλάβει να ξαναβάλει δυναμικά τη Βασίλισσα στις ζωές τους, αλλά και να κάνει την ΑΕΚ βασικό αντικείμενο συζήτησης για τους φίλους του ελληνικού μπάσκετ. Γιατί; Μα γιατί «την έχει σαν Βασίλισσα».

Όχι για τη «λεζάντα», μιας και έχει δώσει μόλις μία συνέντευξη σε εβδομαδιαία εφημερίδα. Πρόκειται, κυριολεκτικά, για έναν άνθρωπο του οποίου ο κόσμος δεν γνωρίζει... την χροιά της φωνής του. Κι αν οι κινήσεις του βγάζουν σε ορισμένους επιθετικότητα ή βιασύνη, όσοι είχαν την ευκαιρία να τον ακούσουν στο δείπνο γνωριμίας που είχε παραθέσει σε εκπροσώπους του Τύπου και όσοι τον ζουν πλέον μέσω του κιτρινόμαυρου ρεπορτάζ, αντιλαμβάνονται ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας ΑΕΚ πρωταγωνίστριας. Μιας ΑΕΚ που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την κορυφή και τη συνεργασία με τους καλύτερους. «Όταν κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεσαι τους καλύτερους παντού, ακόμη και... στο σκούπισμα του ιδρώτα στο παρκέ», είχε πει τότε, αναλύοντας το πλάνο του για τη στελέχωση της ΚΑΕ και την τυπικότητα στις πληρωμές, πριν αναφερθεί σε αυτό για τη δημιουργία πρότυπων Ακαδημιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Έχοντας «καθαρίσει» πρώτα για μείζονα ζητήματα, όπως αυτό της προπληρωμής του ΟΑΚΑ και της εξασφάλισης χορηγιών, χρονολογικά, η πρώτη επίσημη ανάμειξη του Μάκη Αγγελόπουλου στις υποθέσεις της ομάδας ήταν η αποστολή του να πείσει τον Καρλ Ίνγκλις να αγωνιστεί με την ΑΕΚ. Καθόλου εύκολη, γιατί ο Καναδός σταρ είχε παρακολουθήσει στο ΟΑΚΑ (άναυδος) την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ενώ είχε και την εντύπωση, αρχικά, πως, πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα δεν λειτουργούσε με τον απαιτούμενο επαγγελματισμό. Όπως είναι λογικό, χρειάστηκαν ισχυρές δόσεις πειθούς και χρημάτων για ανατραπεί αυτό, ενώ, προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα η ΑΕΚ, έφερε στην Αθήνα και τον Τόμας Ντελινινκάιτις, δύο εβδομάδες αργότερα.

Εν συνεχεία, ήρθε η δύσκολη απόφαση να ζητήσει «διαζύγιο» από τον Βαγγέλη Ζιάγκο, έπειτα από την ήττα με τον Πανελευσινιακό την 4η αγωνιστική. Ακολουθούσε ένας κομβικός αγώνας με τον Απόλλωνα Πάτρας, που -αν χανόταν- η ομάδα θα έμπαινε σε μεγάλες περιπέτειες, και έτσι έκρινε πως έπρεπε να τον προστατεύσει αλλά και να δώσει άλλον αέρα στην ΑΕΚ. Για τον ίδιο, ο κόουτς Ζιάγκος, ο οποίος «έβαλε πλάτη» το καλοκαίρι για να φτιαχτεί μια αξιοπρεπής ομάδα, είναι ένα κεφάλαιο για το σύλλογο και ως τέτοιο αντιμετωπίστηκε, παρά τις όποιες πικρίες, ενδεχομένως, υπήρχαν από εκείνον και το περιβάλλον του.

Επόμενη κίνηση ήταν να δώσει, εν λευκώ, τα «κλειδιά» στον Ντράγκαν Σάκοτα. Ο ένας «κέρδισε» τον άλλον σε ένα πολύωρο ραντεβού τους στο σπίτι του «Σάλε» στη Γλυφάδα. Αμφότεροι είδαν ότι ταίριαζαν τα χνώτα τους, όπως και τα πλάνα τους για επιστροφή της ΑΕΚ σε υψηλό επίπεδο. Τα αγωνιστικά «σύννεφα» απομακρύνθηκαν πολύ σύντομα και ο ο ίδιος «κόλλησε» ακόμη περισσότερο με την ομάδα και την καθημερινότητά της. Παρών σε αρκετές προπονήσεις, παρών στη συντριπτική πλειονότητα των αγώνων της ΑΕΚ, άφησε στον Σάκοτα το μεταγραφικό σχεδιασμό και εκείνος ασχολήθήκε με τα οργανωτικά ζητήματα, με κορυφαία κίνηση την ανάθεση των καθηκόντων της αντιπροεδρίας της ΚΑΕ στον Σταύρο Δουβή, ο οποίος μαζί με τον Αλέξη Αλεξίου αποτελούν το στενό πυρήνα των συνεργατών του.

Ακολούθησε ο «καυτός» Δεκέμβριος, με την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ντούσαν Σάκοτα και τον Καρλ Ίνγκλις. Ενδιάμεσα, ήταν το εντυπωσιακό «χτύπημα» με τον διεθνή γκαρντ, Γιάννη Αθηναίου και το «κερασάκι» ήταν η απόκτηση του Ποπς Μενσά-Μπονσού, την ώρα που πρωτοακουγόταν και το όνομα του Μαλίκ Χέρστον. Με την απόκτηση του τελευταίου, η ΑΕΚ διαθέτει πλέον μια πεντάδα ομάδας που θα μπορούσε να σταθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας και διεκδίκησης τίτλων. Ήδη, η κοινή γνώμη προορίζει την Ένωση για την τετράδα της Α1, ενώ πριν αναλάβει ο Μάκης Αγγελόπουλος την είχε να μάχεται για την παραμονή. Εύλογα, λοιπόν, θα μπορούσε κανείς να τον αποκαλέσει «σίφουνα». Όμως θα ήταν λάθος, γιατί εκείνος ήρθε για να μείνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα