Τιμοσένκο: Να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας

18:22 7/3/2014 - Πηγή: AEK365

Με δηλώσεις της η Γιούλια Τιμοσένκο ζητάει να επιβάλουν αμέσως οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα. Η Τιμοσένκο σημείωσε ότι η κατάληψη της Κριμαίας από τη Ρωσία θα δημιουργούσε μακροπρόθεσμους κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή.

«Τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν φέρει εμφανή αποτελέσματα», είπε η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης

συνοψίζοντας το μήνυμά της προς τη Μέρκελ.

«Αν αυτά τα μέτρα δεν φέρουν αποτελέσματα, μένουν δύο επιλογές: Να προχωρήσουν σε πιο ισχυρές κυρώσεις. Προτείνω μια σειρά μη βίαιων, οικονομικών μέτρων». Η εναλλακτική θα ήταν να παραδοθεί η Κριμαία στη Ρωσία.

Η Τιμοσένκο υπογράμμισε επίσης «τις σοβαρές ευθύνες» των ΗΠΑ και της Βρετανίας να υποστηρίξουν την Ουκρανία, καθώς είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις της εδαφικής της ακεραιότητας βάσει του Μνημονίου της Βουδαπέστης του 1994.

Όσον αφορά στο σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία, η ηγερία της Πορτοκαλί Επανάστασης του 2004 σημείωσε ότι η Δύση δεν θα πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια κίνηση. «Οι άμεσες επιπτώσεις θα είναι ένας ανταρτοπόλεμος. Αυτό θα δημιουργούσε μια πραγματική εστία έντασης στη Μαύρη Θάλασσα», προειδοποίησε η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα