Τι συμβαίνει με τον Οικονομόπουλο και την καθυστέρηση στην εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ

09:17 13/3/2014 - Πηγή: AEK365

Προσωρινό στοπ στην δημοσίευση της οριστικής εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ έχει μπει από το μεσημέρι της Δευτέρας αφού ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος κέρδισε υπόθεση προσωρινών μέτρων που απαγορεύουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ να κλείσει τουλάχιστον μέχρι τις 28 Μαρτίου. Ο λόγος έχει να κάνει με την εκχώρηση του χρέους Ψωμιάδη προς την ΠΑΕ ΑΕΚ,

44.000.000 ευρώ συν τόκους από το 2008, στο Ελληνικό δημόσιο που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ο Οικονομόπουλος με αυτή την απόφαση κρατάει προσωρινά ανοικτή την ΠΑΕ ΑΕΚ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκχώρησης και να μην διαγραφεί το χρέος Ψωμιάδη. Μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που εκδικάστηκε, η απόφαση βγήκε την Δευτέρα, είχε οριστεί άλλες δύο φορές εκδίκαση και ΑΕΚ και Οικονομόπουλος ανέβαλαν συνενοημένοι την υπόθεση αλλά την Παρασκευή η εκδίκαση των προσωρινών μέτρων προφανώς έγινε γιατί υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά Ψωμιάδη που ζήτησε να παρέμβει με αίτημα να κλείσει άμεσα η ΠΑΕ ΑΕΚ για... ευνόητους λόγους.

Η πρώην ΠΑΕ ΑΕΚ έχει καταθέσει το αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών να δεχτεί την εκχώρηση του χρέους από τις 13 Ιανουαρίου και περιμένει το υπουργείο να το κάνει αποδεκτό, δηλαδή απλά να πάρει την σκυτάλη και να ψάξει για χρήματα που με δικαστικές αποφάσεις θα δικαιούται να εισπράξει όπου τα βρει. Μόλις τελειώσει αυτή διαδικασία λήγει και η δικαστική διαμάχη με τον δικηγόρο της ΠΑΕ ΑΕΚ αφού το χρέος Ψωμιάδη παραμένει ζωντανό όπως επιθυμεί ο Οικονομόπουλος μήπως και πάρει κάποια χρήματα ενώ ούτως ή άλλως με την μεταφορά του χρέους στο δημόσιο ο δικηγόρος παύει να έχει και έννομο συμφέρον. Η ΠΑΕ ΑΕΚ την επόμενη μέρα της εκχώρησης μπορεί να κλείσει και τυπικά αν και ήδη έχει κλείσει, η εκκαθάριση έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες. Σίγουρα αυτό θα γίνει πολύ νωρίτερα από τις αρχές Ιουνίου που θα αρχίσει η διαδικασία για την δημιουργία της νέας καθαρής ΠΑΕ.

Η αλήθεια είναι πως στην ΑΕΚ έχουν εκνευριστεί από πολλές κινήσεις και κυρίως δηλώσεις του Οικονομόπουλου που είχε τολμήσει να υπονοήσει πως η ΠΑΕ ΑΕΚ μπήκε σε εκκαθάριση για να γλυτώσει ο... Ψωμιάδης, όταν ο ίδιος με δηλώσεις του λίγο πριν είχε υποστηρίξει πως δεν έχει κανένα όφελος ο Ψωμιάδης με μια τέτοια εξέλιξη, και περιμένουν πως και πως να τελειώσει η εκχώρηση του χρέους Ψωμιάδη στο δημόσιο για να φύγει από την... ζωή της ΑΕΚ. Σε περίπτωση που μετά και από αυτό εξακολουθεί να δημιουργεί έστω το παραμικρό πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει έντονη αντίδραση σε βάρος του όμως θεωρούν δεδομένο πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Είναι θέμα υπουργείου Οικονομικών η υπόθεση να τελειώσει ακόμη και... σήμερα. Μόνο κέρδος μπορεί να έχει το δημόσιο από αυτή την ιστορία σε κάθε περίπτωση. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η εκκαθάριση τυπικά έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι και ο λόγος της καθυστέρησης δημοσίευσης είναι αυτή η υπόθεση γιατί η ΑΕΚ θέλει να προφυλάξει σε όποιο βαθμό γίνεται το δημόσιο χρήμα παρά την αδιαφορία τόσων ετών των διωκτικών αρχών για την εύρεση έστω και ενός ευρώ από αυτά που δικαιούται να εισπράξει η ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα