Θυμίζει κάτι απο... Clasico

10:16 27/6/2012 - Πηγή: AEK365

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ
"Ντόνμπας Αρίνα, Ντόνετσκ", Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Ιβηρική μονομαχία θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του EURO 2012 με την Πορτογαλία να αντιμετωπίζει την Ισπανία στην "Ντόνμπας Αρίνα" του Ντόνετσκ σε ένα παιχνίδι που θα φέρει στο μυαλό όλων το "clasico" ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.
Οι δυο εθνικές ομάδες έχουν στο ρόστερ τους αρκετούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα με την Πορτογαλία να προσπαθεί να παίξει με το στυλ

της πρωταθλήτριας Ισπανίας, με μεγάλη κατοχή μπάλας και αιχμή του δόρατος τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μοναδικό πρόβλημα για τον ομοσπονδιακό προπονητή Πάουλο Μπέντο, ο τραυματισμός του Ποστίγκα. Από την άλλη μεριά η Εθνική Ισπανίας επιχειρεί να παίξει με στυλ... Μπαρτσελόνα καθώς η πλειονότητα των παικτών που βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα προέρχεται από την Κυπελλούχο Ισπανίας με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Τούρκος, Τσουνέιτ Τσακίρ, ο ορισμός του οποίου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των Πορτογάλων που επιτέθηκαν στον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί χαρακτηρίζοντας τον πιο επικίνδυνο και από την Ισπανία.
Η τελευταία φορά που οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί σε επίσημο παιχνίδι ήταν στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010 με την Ισπανία να κερδίζει με 1-0 χάρη σε γκολ του Φερνάντο Γιορέντε. Πάντως στις 17 Νοεμβρίου του 2010 σε φιλικό παιχνίδι οι Πορτογάλοι είχαν επικρατήσει με 4-0.

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίτσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Άλβες, Κοεντράο, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Νάνι, Αλμέιδα και Ρονάλντο.
Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Αλόνσο, Σίλβα, Ινιέστα και Φάμπρεγας.

Keywords
Τυχαία Θέματα