Σωτήρας Κριστιάνο

15:52 4/5/2014 - Πηγή: AEK365

ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΑ ΛΙΓΚΑ 36η αγωνιστική

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ: 2-2

ΓΗΠΕΔΟ: Σαντιάγο Μπερναμπέου

Εκπληκτικό ματς στη Μαδρίτη όπου η ουσιαστικά αδιάφορη Βαλένθια έστησε στην γωνία τη Ρεάλ αλλά ο Ρονάλντο με ένα μαγικό γκολ στις καθυστερήσεις την κράτησε ζωντανή. Το 2-2 δεν είναι καλό για τη Ρεάλ αλλά κράτησε εκτός διεκδίκησης

(προς το παρόν τουλάχιστον) την Μπαρτσελόνα που με ήττα των Μαδριλένων γινόταν και πάλι ο μονομάχος με ίσως τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ρονάλντο βγήκε μόνος του με τον Άλβες αλλά σούταρε πάνω του. Οι "νυχτερίδες" άγγιξαν το γκολ στο 16' όταν ο Παρέχο από ιδανική θέση έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι. Στο 26' πάλι ο Άλβες είπε "όχι" στον Ρονάλντο. Η Ρεάλ συνέχισε να πιέζει αλλά στο 43' ήρθε το σοκ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ματιού με κεφαλιά έκανε το 0-1. Μόλις στο 51' στην επανάληψη λίγο έλλειψε να σκοράρει και ο Κεϊτά αλλά αυτή τη φορά ο Λόπεθ έδιωξε. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ρονάλντο έχασε μια ακόμα μονομαχία με τον Άλβες. Στο 58' όμως ο Κριστιάνο έδωσε με κεφαλιά (έχοντας κάνει επιθετικό φάουλ πριν) για τον Ράμος και αυτός επίσης με το κεφάλι έκανε το 1-1. Η Βαλένθια όμως απάντησε άμεσα καθώς στο 64' ο Παρέχο με πλασέ στην κίνηση έδωσε στην ομάδα του και πάλι προβάδισμα. Με τη σέντρα ο Ρονάλντο βρέθηκε σε ιδανική θέση αλλά ο Άλβες είπε και πάλι "όχι". Ο Παρέχο στο 71' λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ ενώ έξι λεπτά μετά ο γκολκίπερ της Βαλένθια "έβγαλε" το φάουλ του Κριστιάνο. Τελικά όμως στο 92' ο Πορτογάλος με ένα εκπληκτικό τακουνάκι ισοφάρισε για την ομάδα του πετυχαίνοντας ένα γκολ-ποίημα. Με τη σέντρα λίγο έλειψε με κεφαλιά να κάνει το 3-2 ενώ στο 95' ο Μοράτα έχασε απίστευτη ευκαιρία.

ΡΕΑΛ Μ.: Ντιέγκο Λόπεθ, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Ίσκο (71'Κασεμίρο), Ιγιαραμένδι (46'Ντι Μαρία), Ρονάλντο, Μπενζεμά (83'Μοράτα), Μπέιλ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Περέιρα, Κόστα, Ματιού, Μπερνάτ, Φουέγο, Κεϊτά, Φεγκουλί, Παρέχο (89'Βέθα), Βάργκας, Αλκάθερ (66'Ζόνας).

ΛΕΒΑΝΤΕ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: Θιουτάτ ντε Βαλένθια

Ήττα-σοκ υπέστη η Ατλέτικο στο Λεβάντε όπου η τοπική ομάδα με τύχη και βοήθεια από τους επόπτες επικράτησε με 2-0. Το αποτέλεσμα αυτό βάζει φωτιά στη Λίγκα καθώς υπάρχει ακόμα και ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ (ευνοούνται οι Καταλανοί). Με δεδομένο ότι η Ρεάλ έχει ένα ματς λιγότερο η ομάδα του Σιμεόνε να παίξει για τον τίτλο σε ντέρμπι στο Καμπ Νου.

Μόλις στο 7ο λεπτό ήρθε το σοκ για την Ατλέτικο καθώς ο Φιλίπε Λουίς πέτυχε αυτογκόλ κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Σιμεόνε προσπάθησε να αντιδράσει όμως ο επόπτης τη σταμάτησε δύο φορές λανθασμένα με τον Ντιέγκο Κόστα να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Νάβας. Στην επανάληψη η Ατλέτικο πίεσε όμως ο γκολκίπερ της Λεβάντε είχε "κατεβάσει τα ρολά". Στο 69' λοιπόν ήρθε το δεύτερο σοκ για την ομάδα του Σιμεόνε όταν ο Μπαράλ με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-0. Η Ατλέτικο είχε δοκάρι στο 77' με τον Αρντά

ΛΕΒΑΝΤΕ: Κέιλορ Νάβας, Πέδρο Λόπεθ, Βύντρα, Ναβάρο, Χουανφράν, Ντιόπ, Σιμάο, Σισοκό (60'Ίβανσιτς), Ρουμπέν (71's;ERXIO), Βίκτορ, Μπαράλ (81'Άνχελ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.: Κουρτουά. Αλντερβεϊρέλντ, Φιλίπε Λουίς, Μιράνδα, Γοδίν, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε (62'Ντιέγκο), Ραούλ Γκαρθία (46'Αρντά), Βίγια (46'Αντριάν), Ντιέγκο Κόστα.

ΣΕΒΙΛΛΗ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: 0-0

ΓΗΠΕΔΟ: Σάντσεθ Πιθχουάν

Παρά τις πολλές και μεγάλες φάσεις Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έμειναν στο 0-0. Το αποτέλεσμα ουσιαστικά βόλεψε τους Ανδαλουσιανούς που εξασφάλισαν και μαθηματικά μια θέση στην Ευρώπη.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάρας, Κόκε, Παρέχα, Καρίσο, Αλμπέρτο, Μ'Μπιά (86'Ναβάρο), Ράκιτιτς, Μαρίν, Χάιρο (66'Μπακά), Βιτόλο (46'Ρέγες), Γκαμέιρο.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Μάριο, Μουσάτσιο, Γκάμπριελ, Γιόκιτς, Μπρούνο, Όλιβερ (70'Χάουμε Κόστα), Κάνι, Μόι Γκόμεθ (77'Ακίνο), Περέιρα (63'Ουτσε), Ντος Σάντος.

ΑΛΜΕΡΙΑ-ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ: 3-2
ΓΗΠΕΔΟ: Μεντιτερανέο
Ματς ζωής και θανάτου ήταν αυτό με την Μπέτις για την Αλμερία που με ένα γκολ στο 94ο λεπτό λυτρώθηκε επικρατώντας τελικά με 3-2. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντίαθ στο 52' όμως η Μπέτις αντεπιτέθηκε καθώς στο επόμενο λεπτό απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μια και αποβλήθηκε ο Σούσο. Έτσι στο 60' ο Ροντρίγκες έκανε το 1-1 και έντεκα λεπτά μετά ο Σάλβα Σεβίγια έβαλε τους "μπέτικος" μπροστά στο σκορ. Η Αλμερία τα έδωσε όλα και στο 77' ισοφάρισε με τον Βιδάλ. Ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στην Μπέτις στο 93' και στο επόμενο λεπτό ο Αθέεθ με κεφαλιά έκανε το 3-2 με τους φιλάθλους της Αλμερια να μπαίνουν στο γήπεδο και να τον αποθεώνουν.

ΑΛΜΕΡΙΑ: Εστέμπαν, Ραφίτα, Μανέ, Βέλεθ, Τορσιλιέρι, Βέρθα, Κορόνα (74'Σοριάνο), Σούσο, Άλειξ Βιδάλ, Όσκαρ Ντίαθ (62'Ζονγκό), Ρόδρι (74'Αθέεθ).

ΜΠΕΤΙΣ: Αντάν, Χουανφράν (81'Τσίκα), Φιγκέρα, Ν'Ντιαγιέ (62'Σάλβα Σεβίγια), Περκίς, Χουανκάρ, Ματίγια, Λόλο Ρέγες, Μολίνα, Ρουμπέν Κάστρο, Μπράιαν (74'Μπαπτιστάο).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα