Θρίαμβος για το The Artist

07:11 27/2/2012 - Πηγή: AEK365

Καμία έκπληξη δεν συνέβη στα φετινά Όσκαρ με τις προβλέψεις να πέφτουν σχεδόν όλες μέσα. Το The Artist του Μισέλ Χαζαναβίσιους σάρωσε τα βραβεία καθώς συγκέντρωσε συνολικά πέντε αγαλματίδια με τα τρια να είναι τα πιο σημαντικά της βραδιάς. Η βωβή ασπρόμαυρη ταινία απέσπασε το Όσκαρ

Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Ά αντρικού ρόλου για τον Ζαν Ντιζαρντάν, Κουστουμιών και Μουσικής. Συνολικά ήταν υποψήφια σε 11 κατηγορίες.

Το άλλο μεγάλο φαβορί της βραδιάς, ο Hugo του Σκορσέζε ξεκίνησε δυναμικά, αλλά τελικά αρκέστηκε στα «δευτερεύοντα» βραβεία των οπτικών εφέ, φωτογραφίας, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, μιξάζ ήχου και μοντάζ ήχου. Πέντε στο σύνολο από τα 11 επίσης.

Πέρα από κει η Μέριλ Στριπ μετά από 17 υποψηφιότητες κατέκτησε το τρίτο αγαλματίδιο στην κατηγορία Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο Iron Lady ως Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ο Κρίστοφερ Πλάμερ μετά από 60 χρόνια καριέρας απέσπασε το Όσκαρ Β' αντρικού ρόλου για την ταινία «The Begginers», ενώ η Οκτάβια Σπένσερ για την ερμηνεία της στο The Help κέρδισε το Όσκαρ Β' γυναικείου.

Το «Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι» με τον Γκάρι Όλντμαν παρά τις καλές κριτικές έφυγε χωρίς ούτε ένα βραβείο. Ο Αλεξάντερ Πέιν κέρδισε το όσκαρ Σεναρίου για τους Απογόνους του λέγοντας «σ'αγαπώ πολύ» στη μαμά του στα ελληνικά!

Η βραδιά

Η βραδια με παρουσιαστή τον Μπίλι Κρίσταλ, για ένατη φορά, ήταν διασκεδαστική με αρκετές αστείες στιγμές, όπως την εμφάνιση του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στη σκηνή, γυρίζοντας... ντοκιμαντέρ! Χωρίς να είναι κάτι τρομερό, ήταν κλάσεις ανώτερη από την περσινή... τραγωδία με την Ανν Χάθαγουεϊ και τον Τζέιμς Φράνκο.

Τα φετινά όσκαρ ήταν αφιερωμένα στη μαγεία του σινεμά με πολλά βίντεο με διάσημους ηθοποιούς, όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ή ο Μόργκαν Φρίμαν να μιλούν για το πώς ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το σινεμά και τι νιώθουν όταν κάνουν ταινίες.

Εντυπωσιακή και η εμφάνιση του Cirque du Soleil, το οποίο βοήθησε σε μια... ακροβατική αναδρομή στην ιστορία του σινεμά.

Όλοι οι νικητές:

1. Καλύτερη ταινία

The Artist

2. Πρώτος ανδρικός ρόλος

Jean Dujardin στο "The Artist"

3. Πρώτος γυναικείος ρόλος

Meryl Streep στο "The Iron Lady"

4. Δεύτερος ανδρικός ρόλος

Christopher Plummer στο "Beginners"

5. Δεύτερος γυναικείος ρόλος

Octavia Spencer στο "The Help"

6. Καλύτερη σκηνοθεσία

Michel Hazanivicus για την "The Artist

7. Καλύτερο πρωτότυπο σενάριο

Midnight in Paris

8. Καλύτερο διασκευασμένο σενάριο

The Descendants

9. Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία

Α Separation (Ιράν)

10. Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων

Rango

11. Καλύτερα κοστούμια

Mark Bridges στο "The Artist"

12. Καλύτερο ντοκιμαντέρ

Undefeated

13. Καλύτερο μοντάζ

Hugo

14. Καλύτερη μουσική επένδυση

Ludovic Bource στο "The Artist"

15. Καλύτερη ταινία μικ

Keywords
Τυχαία Θέματα