Θρίαμβος Ερντογάν: «Τώρα θα πληρώσουν», δήλωσε

09:46 31/3/2014 - Πηγή: AEK365

Το εντυπωσιακό ποσοστό του 45% συγκέντρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, παρά τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται τελευταία το όνομά του, το λουκέτο στο Twitter και του YouTube, αλλά και τις μαζικές διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Σε εθνικό επίπεδο ο Ερντογάν διατηρεί

τις δυνάμεις του πάνω από 45%, ενώ εμφανίζονται ξανά στην πολιτική σκηνή οι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2009 είχε λάβει μόλις 38%, ωστόσο στις βουλευτικές εκλογές του 2011 είχε πάρει 49%.

Με ενσωματωμένο το 92,05% των εκλογικών τμημάτων, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν λαμβάνει στο σύνολο της τουρκικής επικράτειας ποσοστό 45,18%, το CHP των Τούρκων ρεπουμπλικάνων φθάνει μόλις στο 28,61, το ΜΗΡ αγγίζει το 15,32% και το κουρδικό κόμμα BDP που κατήλθε στις εκλογές στις ανατολικές επαρχίες το 6,25%.

Μετά τα μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στην Αγκυρα και απευθυνόμενος στο πλήθος των οπαδών του που πανηγύριζε, είπε ότι όσοι υπολόγιζαν στο χάος πήραν την απάντησή τους κάνοντας λόγο για «μεγάλη νίκη».

Αναφέρθηκε και πάλι στο «παράλληλο κράτος» που οργανώθηκε μέσα στον κρατικό μηχανισμό με στόχο να συνωμοτήσει ενάντια στην κυβέρνηση του λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται η ύπαρξη κράτους εν κράτει, υποσχόμενος ότι όσοι επιχείρησαν κάτι «θα ξηλωθούν», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο. «Τα δίκτυα αυτά δεν πρόκειται να τα ανεχτεί ούτε ο λαός ούτε ο ίδιος» τόνισε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θα τους βγάλουμε από τις τρύπες τους και θα πληρώσουν».

«Αυτή η χώρα είδε τους προδότες που έβαλαν εναντίον της εθνικής ασφάλειας της χώρας, του κράτους και της χώρας και έφτασαν στο σημείο να παρακολουθήσουν ακόμη και το υπουργείο Εξωτερικών» είπε, αναφερόμενος στη διαρροή των συνομιλιών που διέρρευσαν στο YouTube λίγες μέρες πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα να απαγορεύσει η κυβέρνηση τη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Έκανε επίσης λόγο για «απελευθερωτικό αγώνα της νέας Τουρκίας» και επιτέθηκε εναντίον της αντιπολίτευσης. «Έχασαν αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τις θέσεις τους» είπε αναφερόμενος στους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα αντιπολίτευση που δεν θα καλλιεργεί την πόλωση».

Ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι εντός και εκτός της Τουρκίας στήριξαν το ΑΚΡ, με ιδιαίτερη αναφορά στους Σύρους και Αιγύπτιους αντικαθεστωτικούς, τους Τούρκους της Ευρώπης, αλλά και οπαδούς του κόμματός του στα Σκόπια που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μετά την εκλογική του νίκη. «Ευχαριστούμε τους φίλους και αδελφούς σε όλο τον κόσμο που όπως πριν από τον πόλεμο της απελευθέρωσης στήριξαν τον αγώνα απελευθέρωσης της Τουρκίας» είπε.

Σε πολλά σημεία της ομιλία του, ο κ. Ερντογάν ευχαριστούσε επανειλημμένος τον Θεό, υπενθυμίζοντας τις θρησκευτικές αναφορές της ιδεολογίας του κόμματός του.

Keywords
Τυχαία Θέματα