Θλίψη:Έφυγε ο Νίκος Μαυρομάτης!

15:51 14/11/2014 - Πηγή: AEK365

Μια μεγάλη απώλεια για την κοινωνία, δικηγορία, την ΑΕΚ αλλά πάνω από όλα για την οικογένεια του σημειώθηκε σήμερα. Έφυγε μετά από σύντομη μάχη με ασθένεια ο Νίκος Μαυρομάτης... Ένας μεγάλος ΑΕΚτζής που όλη την ζωή του ήταν δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα και που θα μείνει αξέχαστος κυρίως για δύο ενέργειες τους. Το πρώτο ήταν στα τέλη δεκαετίας του 80 όταν σε ένα, από τα πολλά, ανύπαρκτα πέναλτι που είχαν σφυριχτεί σε βάρος της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ

σηκώθηκε μέσα στην εξέδρα των επισήμων του ΟΑΚΑ βρίζοντας το σύστημα και την διαιτησία και δέχτηκε επίθεση από μπράβους για την οποία έκανε μήνυση στον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Επίσης ο Νίκος Μαυρομάτης ήταν ουσιαστικά αυτός που με έκανε την μηνυτήρια αναφορά στον Μάκη Ψωμιάδη για την ληστεία της ΑΕΚ ως ιδρυτικό μέλος της τότε δυνατής Ένωσης 1924.
Εκτός από κορυφαίος δικηγόρος υπήρξε και αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα. Ο Νίκος ήταν στέλεχος της αντιστασιακής οργάνωσης του Αλέκου Παναγούλη «Ελληνική Αντίσταση».
Η οικογένεια του, οι φίλοι του, οι Ενωσίτες και οι συναγωνιστές του θα τον αποχαιρετήσουν μια σημαδιακή μέρα για τη σύγχρονη ιστορία μας, τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, επέτειο της Λαϊκής Εξέξερσης, στις 14:30, στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα