Θέλουν Μαραντόνα στην Μπόκα Τζούνιορς

10:26 15/7/2012 - Πηγή: AEK365

Μόνο απίθανο πλέον δεν μοιάζει το σενάριο να δούμε τον Ντιέγκο Μαραντόνα στον πάγκο της λατρεμένης του Μπόκα Τζούνιορ. Η Μπόκα εκεί που πήγαινε για ένα μοναδικό τρεμπλ στην ιστορία της (πρωτάθλημα, Λιμπερταδόρες, Κύπελλο Αργεντινής) με τον Χούλιο Σέσαρ Φαλτσόνι αφεντικό στον πάγκο και τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε στο γήπεδο, πλέον το πανόραμα είναι διαφορετικό.

Μένει μονάχα το Κύπελλο για να διεκδικήσει (8/8 με τη Ράσινγκ Κλουμπ) και ο «JR» έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα των «ξενέισες».

Οι οπαδοί δεν ενοχλήθηκαν τόσο με την απώλεια των τίτλων όσο με την αποχώρηση

του ειδώλου τους. Φόρτωσαν την ευθύνη στον Φαλτσόνι.

Η διοίκηση βρήκε τον αποδιοπομπαίο τράγο αποδυναμώνοντας κι άλλο τον τεχνικό και ο αντιπρόεδρος Χουάν Κάρλος Κρέσπι έριξε τη... βόμβα: «Φυσικά κι ο Μαραντόνα μπορεί να γίνει προπονητής της Μπόκα. Αν προπόνησε την εθνική ομάδα, πώς δεν μπορεί να το κάνει στην Μπόκα; Επιπλέον, είναι θρυλική φιγούρα του συλλόγου και πρέπει να ακούμε τον κόσμο...».

Οι δηλώσεις άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Η διοίκηση έως τώρα υποστήριζε τον Φαλτσόνι, αλλά είναι δεδομένο πως σιγά σιγά απομακρύνεται. Κι έτσι εμφανίζεται ως υποψήφιος ο Μαραντόνα, πρόσφατα απολυμένος από την Αλ Βασλ.

Ο περίγυρός του αναφέρει: «Θέλει να προπονήσει ξανά σύντομα και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα».

Ο Ντιέγκο ακόμη δεν έχει λύσει το ζήτημα της αποζημίωσής του από τον προηγούμενο σύλλογο (σ.σ. του οφείλει 17 εκατ. δολάρια) αλλά αυτός δεν θα έβαζε ρήτρα να μην προπονήσει αλλού προκειμένου να λάβει τα χρήματά του.

Χωρίς τον Ρικέλμε -με τον οποίο ήρθε σε ρήξη ως εκλέκτορας- στην ομάδα, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Μπορεί η διοίκηση να ήθελε προπονητή με διαφορετικό βιογραφικό, αλλά ο Μαραντόνα προκαλεί ενθουσιασμό στο κοινό. Στον ασταθή κόσμο της Μπόκα αυτό μετράει περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα