Θέλουν κούπα οι αρχηγοί

17:41 22/3/2013 - Πηγή: AEK365

Κι οι τέσσερις ονειρεύονται ότι αργά το απόγευμα της Κυριακής θα σηκώσουν στα χέρια τους την κούπα του Κυπέλλου. Οι αρχηγοί των τεσσάρων φιναλίστ αφού ευχαρίστησαν τους συνδιοργανωτές, υποσχέθηκαν ότι αυτοί κι οι συμπαίκτες τους θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να αποζημιώσουν, με το θέαμα που θα προσφέρουν, τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο (ή θα παρακολουθήσει τους αγώνες μέσω της Nova), ενώ δεν έκρυψαν τις φιλοδοξίες που έχουν για το Final 4 του Κυπέλλου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Βασίλης Κουρνέτας (Φοίνικας Σύρου): «Εύχομαι να απολαύσουμε όλοι μια πολύ καλή διοργάνωση,

η οποία θα είναι αντάξια των αθλητών και των ομάδων που συμμετέχουν. Είναι μια διοργάνωση σημαντική για εμάς, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες. Θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ, το έχουμε ανάγκη να γίνει αυτό και φυσικά να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας για την πρόκριση στον τελικό. Δεν θα έχουμε εύκολο έργο, αφού ο Ηρακλής έχει δείξει πως μπορεί να κοντράρει και να κερδίσει τον οποιονδήποτε».
Σε ερώτηση για το τι αλλαγές έχει επιφέρει η έλευση του νέου προπονητή ο έμπειρος πασαδόρος τόνισε: «Συνήθως όλες οι αλλαγές δεν είναι ευχάριστες όταν γίνονται μεσούσης περιόδου. Πολύ σωστά είπε ο κ. Ανδρεόπουλος ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα σε τρεις προπονήσεις. Γίνονται προσπάθειες για να αλλάξει η ψυχολογία και να βγάλουμε ενέργεια που ίσως δεν είχαμε δείξει. Εκεί γίνονται όλες προσπάθειες του προπονητικού τιμ αλλά και των παικτών. Έχουμε δουλέψει αρκετά καλά, αλλά αύριο πρέπει να το βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα το θέλει και σε συνδυασμό με την εμπειρία του κ.Ανδρεόπουλου πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».
Επίσης ρωτήθηκε για το αν το Κύπελλο είναι το τελευταίο χαρτί του Φοίνικα για διάκριση, καθώς στο πρωτάθλημα η συμμετοχή του στην 4άδα πλέον δεν εξαρτάται από τους ίδιους, ο αρχηγός της Σύρου είπε: «Δεν έχουμε ξεγράψει το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας. Πρέπει να κερδίσουμε στο Βραχάτι και να έρθουν κάποια άλλα αποτελέσματα. Το Κύπελλο είναι ούτως ή άλλως πολύ σημαντική υπόθεση για εμάς. Παίζουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά παίζοντας καλά μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό και γιατί όχι να κατακτήσουμε και το τρόπαιο. Δεν θα λειτουργήσει ως βάρος η θέληση για διάκριση αντιθέτως πιστεύω θα μας οδηγήσει σε κάτι καλό αυτό το τριήμερο».

Ντούσαν Νοβοσέλατς (Ηρακλής): «Καλησπέρα, αλλά αυτή είναι η μοναδική λέξη που μπορώ να πω στα Ελληνικά (γέλια). Ο Ηρακλής είναι εδώ για να αποδείξει πως η θέση μας στο πρωτάθλημα δεν είναι πραγματική και σε μεγάλο βαθμό είναι άδικη. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Έχουμε αποδείξει πολλές φορές μέσα στη σεζόν πως έχουμε ικανότητες και σίγουρα δεν θα φύγουμε χωρίς να παλέψουμε. Δεν μπορώ να υποσχεθώ πως θα πάρουμε το κύπελλο, αλλά μπορώ να υποσχεθώ πως θα δώσουμε το 100% μέσα στο γήπεδο».


Σταύρος Κατσανεβάκης (Παμβοχαϊκός): «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να παρακολουθήσει πάρα πολύ καλά παιχνίδια. Όλα είναι πιθανά σε ένα φάιναλ φορ και όλες ομάδες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κατακτήσουν κύπελλο. Εμείς παίζουμε απέναντι σε ένα πολύ καλό σύνολο αθλητών, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα μας και τους οπαδούς μας που μας στηρίζουν εδώ και καιρό».
Ο αρχηγός του Παμβοχαϊκού ρωτήθηκε για το αν αυτός και οι συμπαίκτες του βλέπουν τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ως μία ρεβάνς για την ήττα που είχαν γνωρίσει πέρσι στον προημιτελικό της Σύρου, αλλά ξεκαθάρισε ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουμε έτσι τον αγώνα, αφού πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες και το μόνο που μένει ίδιο είναι τα ονόματα των συλλόγων. Σε ένα τέτοιο ματς πάντως οι πιθανότητες είναι 50-50, αλλά θεωρώ ότι εμείς θα προκριθούμε στον τελικό».

Κώστας Χριστοφιδέλης (Ολυμπιακός): « Ήρθαμε με στόχο να κατακτήσουμε το Κύπελλο αφού ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στην κορυφή σε κάθε διοργάνωση. Έχουμε δύσκολο αντίπαλο στον ημιτελικό, αφού ο Παμβοχαϊκός είναι η μοναδική ομάδα που μας έχει δυσκολέψει και μας κερδίσει φέτος. Αυτό το στοιχείο μας κρατά σε εγρήγορση, θα δώσουμε τα πάντα για τελικό και κύπελλο».
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το αν θα σηκώσει το... γάντι που του πέταξε ο αρχηγός του Παμβοχαϊκού κι απάντησε: «Καλά κάνει ο Σταύρος και πιστεύει ότι η ομάδα του θα περάσει στον τελικό, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τον διαψεύσουμε. Σίγουρα σε μια διοργάνωση υπάρχουν φαβορί, αλλά μένει να αποδειχθεί στο γήπεδο. Έχω φάει αρκετές σφαλιάρες στην αθλητική καριέρα, έχω γνωρίσει βαριές ήττες και δεν πρέπει να δώσουμε δικαιώματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα