Θέλουν εκδίκηση οι Πορτογάλοι

09:22 9/6/2012 - Πηγή: AEK365

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (21:45, aek365, ΕΤ1)
"Αρένα Λβιβ", Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Στον "όμιλο του θανάτου" όπως έχει χαρακτηριστεί ο δεύτερος, Γερμανία και Πορτογαλία συγκρούονται στο πρώτο ντέρμπι του EURO 2012 με τους Γερμανούς να θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και τους Πορτογάλους να θέλουν εκδίκηση για τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του EURO

2008.
Οι δυο ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών καθώς ο Σβάινσταϊγκερ για την Γερμανία και ο Νάνι για την Πορτογαλία είναι αμφίβολοι.
Οι Γερμανοί του Γιόακιμ Λεβ θέλουν να παρουσιάσουν εικόνα όμοια με αυτή στα φιλικά προετοιμασίας ενώ οι Πορτογάλοι του Πάουλο Μπέντο ευελπιστούν σε βελτίωση καθώς στην προετοιμασία ήταν εμφανή τα αμυντικά προβλήματα.
Η αποψινή θα είναι η 17η αναμέτρηση των δύο ομάδων, με τη Γερμανία να έχει 8 νίκες έναντι 3 της Πορτογαλίας (24-16 τα γκολ). Είχαν συναντηθεί άλλες τρεις φορές σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: το 1984 Δυτική Γερμανία και Πορτογαλία είχαν έρθει ισόπαλες χωρίς γκολ στη φάση των ομίλων, το 2000 επίσης για την πρώτη φάση οι Ίβηρες είχαν επικρατήσει 3-0 με χατ-τρικ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ενώ το 2008 στα προημιτελικά οι Γερμανοί είχαν πάρει την πρόκριση με 3-2.
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Εζίλ, Ποντόλσκι και Κλόζε.
Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Πατρίτσιο, Ζ. Περέιρα, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μεϊρέλες, Βελόσο, Μουτίνιο, Νάνι (ή Κουαρέσμα), Ρονάλντο, Ποστίγκα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΔΑΝΙΑ (19:00, aek365, ΕΤ1)
"Χάρκοβο", Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβακία)

Ολλανδία και Δανία ρίχνονται στην μάχη του EURO 2012 με τις δυο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες στο γήπεδο της Μέταλιστ με στόχο την νίκη που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.
Οι φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ολλανδοί θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αλλά θα πρέπει να το αποδείξουν περνώντας αρχικά από τον πιο δύσκολο όμιλο με τον Μπερτ Φαν Μάρβαικ να μην υπολογίζει στον αμυντικό Ματάισεν. Από την άλλη μεριά οι Δανοί δεν σκοπεύουν να παρατήσουν τα όπλα όπως ξεκαθάρισε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μόρτεν Όλσεν ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία και βασικό τερματοφύλακα της εθνικής ομάδας τον Σόρενσεν.
Η Ολλανδία δεν έχει ηττηθεί από τη Δανία στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις τους και τα τελευταία 45 χρόνια! Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 29 φορές, με τους «οράνιε» να έχουν 12 νίκες και 7 ήττες, ενώ 10 ματς έληξαν χωρίς νικητή (58-40 τα γκολ). Σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχουν συναντηθεί δύο φορές, το 1992, όταν η Δανία επικράτησε στα ημιτελικά στα πέναλτι με 5-4 (2-2 κανονικός αγώνας και παράταση) και το 2000, όταν στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων η Ολλανδία είχε νικήσει με 3-0.
Οι πιθανές συνθέσεις

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Φλάαρ, Βίλεμς, Ντε Γιόνγκ, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Αφελάι, Φαν

Keywords
Τυχαία Θέματα