«Θέλετε να έχετε ένα ναζί γείτονα;»

13:15 14/4/2014 - Πηγή: AEK365

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διώξουν και τους τελευταίους ναζί από τη χώρα τους και γι' αυτό δημιούργησαν ανάλογη εκστρατεία. Αφίσες που βρίσκονται σε εφημερίδες και στάσεις λεωφορείων ρωτούν «Θέλετε να έχετε γείτονα ναζί;», ενώ στο φόντο φαίνονται κρεματόρια, στρατόπεδα συγκέντρωσης και διώξεις Εβραίων από Ναζί.

Το περιοδικό Business Insider αναφέρει ότι αυτή η εκστρατεία έχει σαν στόχο να καταγγείλλει το γεγονός

ότι πολλοί Ναζί ζουν ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά στη Νέα Υόρκη.

Στο σάιτ του βουλευτή της Νέας Υόρκης Dov Hikind που είχε την πρωτοβουλία αυτής της καμπάνιας μπορεί να διαβάσει κανείς γραμμένο με κόκκινα γράμματα: «Οι Ναζί ζουν ελεύθερα μεταξύ μας».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, εβραϊκής καταγωγής, στο σάιτ του το θέμα ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2013 όταν το περιοδικό των New York Times δημοσίευσε την πληροφορία ότι «εκατοντάδες Ναζί ζουν ακόμη στις ΗΠΑ».

«Είναι απαράδεκτο. Είμαι σίγουρος ότι απλοί και καλοί άνθρωποι, όποια κι αν είναι η εθνότητά τους θα σκέπτονταν ότι είναι απαράδεκτο, αν το ήξεραν. Προσπαθώ λοιπόν να τραβήξω την προσοχή όλων των ανθρώπων πάνω σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός. Οι άνθρωποι δεν θέλουν έναν Ναζί για γείτονα».

Στις ομιλίες του ο εν λόγω βουλευτής αναφέρει συχνά τον Jakiw Palij, έναν πρώην Ναζί από την Πολωνία τον οποίο είχε αποκαλύψει και η Huffington Post το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα