Θαύμα με μεσσία τον Αλκαθέρ…

00:35 11/4/2014 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE-ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ-ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ: 5-0 παρ. (0-3)
Γήπεδο: Μεστάγια

Πριν από περίπου μία εβδομάδα γράφαμε πως η Βαλένθια χρειάζεται ένα θαύμα για να περάσει, μετά από την ήττα της με 3-0 μέσα στην έδρα τη Βασιλείας. Κι όμως οι «νυχτερίδες» έκαναν αυτό το θαύμα, νίκησαν με 5-0 στην παράταση τους Ελβετούς και πέρασαν στα ημιτελικά του θεσμού.

Στο 11ο λεπτό η κεφαλιά του Ντιέ πέρασε λίγο άουτ, αλλά στο 39' η Βαλένθια άνοιξε το σκορ. Ο Περέιρα έδωσε όμορφα

για τον Αλκαθέρ, που με σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-0. Μάλιστα στο 42ο λεπτό ο Σομέρ είπε όχι σε τρομερό σουτ του Αλκαθέρ και στη συνέχεια της φάσης και μετά από κόρνερ, ο Βάργκας με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τις «νυχτερίδες».

Στο 54ο λεπτό η Βαλένθια έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς ο Σομέρ απέκρουσε αρχικά το σουτ του Βάργκας, που στη συνέχεια σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 66' ο Αλκάθερ με σουτ έξω απ' την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Βασιλείας. Τλικά στο 70ο λεπτό ο Αλκάθερ με δυνατό σουτ απ' το όριο της περιοχής έστειλε την μπάλα και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα της Βασιλείας για το 3-0. Στο 88ο λεπτό το σουτ του Μπουένο έφυγε λίγο άουτ κι έτσι το ματς πήγε στην παράταση.

Στο 94ο λεπτό ο Σομέρ απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Παρέχο, ενώ στο 101' η Βασιλεία έχασε με απ' ευθείας κόκκινη τον Ντίας για χτύπημα στον Ζόνας εκτός φάσης. Μάλιστα στο 105' η Βασιλεία έμεινε με 9 παίκτες, καθώς ο Σάουρο είδε δύο κίτρινες σε διάστημα 2 λεπτών, ενώ στο 104+1' ο Σομέρ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Αλκαθέρ.

Τελικά στο 114' ο Πιάτι έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Αλκαθέρ με κοντινή προβολή έγραψε το 4-0. Στο 117' ο Πιάτι έχασε μεγάλη ευκαιρία μέσα από την περιοχή αλλά στο επόμενο λεπτό ο Μπερνάτ με κοντινό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Περέιρα (110' Πιάτι), Ματιέ (81' Κόστα), Φεγκουλί, Μπερνάτ, Φουέγο, Παρέχο, Καρτάμπια (76' Ζόνας), Κεϊτα, Βάργκας, Αλκαθέρ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Σομέρ, Σχαρ, Σαφάρι (116' Εμπολό), Σάουρο, Ντ.Ντεγκέν (61' Αλιγί), Ντιέ, Ντελγάδο (53' Σίο), Φράι, Ντίας, Ελνενί, Τζάκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα