Θανάτωσαν καμηλοπάρδαλη σε ζωολογικό κήπο επειδή δεν είχε καλά γονίδια! (ΦΩΤΟ+18)

10:25 10/2/2014 - Πηγή: AEK365

Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η θανάτωση μιας υγιέστατης καμηλοπάρδαλης από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης, όπου φιλοξενούνταν.

Ο Μάριος η καμηλοπάρδαλη ήταν ένα υγιέστατο ζώο δύο ετών που θανατώθηκε και ταΐστηκε στα λιοντάρια απλώς για να τηρηθούν οι κανόνες αναπαραγωγής του ζωολογικού κήπου. Κι όλα αυτά μπροστά σε μικρά παιδιά!

Οι υπεύθυνοι λένε ότι έπρεπε να σκοτώσουν το ζώο, ώστε να μην διαταραχθεί η αναπαραγωγή του είδους σε περίπτωση που ο Μάριος ζευγάρωνε με ζώα της οικογένειάς του. Όπως λένε οι κανόνες για την αιμομικτική αναπαραγωγή είναι πολύ

αυστηρή καθώς πρέπει να διατηρούνται μόνα τα καλύτερα γονίδια.

«Οι καμηλοπαρδάλεις μας είναι μέρος ενός διεθνούς προγράμματος αναπαραγωγής , το οποίο έχει σκοπό την εξασφάλιση ενός υγιούς και υγιή πληθυσμού από τα συγκεκριμένα ζώα», ανέφερε ο υπεύθυνος του πάρκου.

Μάλιστα, παρά την εκστρατεία που διοργανώθηκε για να σωθεί ο Μάριος, ο ζωολογικός κήπος δεν συγκινήθηκε. Ακόμα και άλλοι ζωολογικοί κήποι πρότειναν να τον υιοθετήσουν, ενώ ένας ιδιώτης τους πρόσφερε 680.000 δολάρια, για να τον σώσει ωστόσο σε όλα αρνήθηκαν.

Η θανάτωση του Μάριου έγινε με ειδικό πιστόλι και μάλιστα μπροστά σε επισκέπτες του πάρκου, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Το κρέας του έγινε τροφή για τα λιοντάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα