«Θα τιμωρηθούν όσοι κάνουν κακό στην Αμερική»

12:22 15/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραβρεθηκε στην τελετή για την άφιξη των σορών του πρεσβευτή Κρις Στίβενς και των τριών διπλωματικών υπαλλήλων που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Τρίτης στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης και έστειλε μήνυμα ότι η Ουάσινγκτον θα απαντήσει αποφασιστικά στη βία κατά των διπλωματικών αποστολών της.

«Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη για όσους κάνουν κακό στους Αμερικανούς» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα από την αεροπορική βάση Άντριους κατά την τελετή.

Σε βαρύ κλίμα, παρουσία επίσης της επικεφαλής

διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον, ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε εκ νέου μήνυμα προς τις ξένες κυβερνήσεις, τονίζοντας ότι πρέπει να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους να προστατεύσουν το διπλωματικό προσωπικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ομπάμα εξήρε τον Αμερικανό πρεσβευτή Κρίστοφερ Στίβενς, τον διπλωμάτη Σον Σμιθ και τους αξιωματούχους ασφαλείας Ταϊρόν Γουντς και Γκλεν Ντόχερτι «που έδωσαν τη ζωή τους για να βοηθήσουν άλλους», και προσέθεσε ότι το έργο τους θα συνεχιστεί.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν θα αποσυρθούν ποτέ από τον κόσμο. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να εργαζόμαστε για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που κάθε άνθρωπος αξίζει» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αυτό ήταν το έργο τους στη Βεγγάζη. Αυτό είναι το έργο που θα συνεχίσουμε» τόνισε.

«Θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς που υπηρετούν στο εξωτερικό, είτε αυτό σημαίνει να αυξήσουμε τα μέτρα ασφαλείας στις διπλωματικές θέσεις, είτε να συνεργαστούμε με τις χώρες υποδοχής -οι οποίες έχουν υποχρέωση να παράσχουν ασφάλεια-, είτε να καταστήσουμε σαφές πως θα αποδοθεί Δικαιοσύνη για όσους κάνουν κακό στους Αμερικανούς» είπε ο Ομπάμα.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από την πλευρά της δήλωσε ότι οι χώρες της Αραβικής Άνοιξης δεν απελευθερώθηκαν από «την τυραννία ενός δικτάτορα» για να περάσουν σε αυτή «του πλήθους», αναφερόμενη στις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον μουσουλμανικό κόσμο.

Οι διαδηλώσεις για την ταινία που στρέφεται κατά του προφήτη Μωάμεθ έχουν εξαπλωθεί στο μουσουλμανικό κόσμο, και στο στόχαστρο βρέθηκαν την Παρασκευή πέραν των πρεσβειών των ΗΠΑ και οι διπλωματικές αποστολές Γερμανίας και Βρετανας στο Χαρτούμ του Σουδάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα