«Θα πετύχει ο Αναστασιάδης στον ΠΑΟΚ»

23:24 22/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Γιάννης Οκκάς μίλησε για την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ υποστηρίζοντας ότι «θα πετύχει γιατί αγαπάει τον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Arena: «Δυστυχώς γίνεται αυτό. Η κρίση σίγουρα παίζει τον ρόλο της όμως είναι λυπηρό πως διακόπηκε ένα παιχνίδι που θα το ονόμαζα τελικό πρωταθλήματος. Στα επεισόδια που έγιναν τελευταία, η ΑΕΛ με νίκη και ισοπαλία ήταν πρωταθλήτρια αλλιώς

ήταν νικητής ο ΑΠΟΕΛ. Έπεσε μια φωτοβολίδα στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, διακόπηκε το παιχνίδι και μάλλον πάει στα χαρτιά. Έπρεπε να ισχύει ο νόμος πιο νωρίς. Δεν μπορώ να δεχτώ πως ήταν το μόνο παιχνίδι που έπρεπε να διακοπεί».
Για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο: «Δεν είμαστε στα καλύτερά μας και πολύς κόσμος δυσκολεύεται. Είμαστε σε μια δύσκολη φάση και χρειάζεται υπομονή. Έχουμε βρεθεί σε δύσκολη θέση και δεν μπορεί ο πολίτης να ανταποκριθεί. Εγώ είμαι άνθρωπος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Πρέπει να δούμε πρώτα τα δικά μας λάθη. Δεν είμαι πολιτικός και δεν κάνω τον έξυπνο. Είμαι Κύπριος πολίτης, έζησα στην Ελλάδα και ως λαός κάναμε πολλά λάθη. Ίσως γι' αυτό κάποιοι το εκμεταλλεύθηκαν. Κάποιοι οι οποίοι θεωρούνται μεγάλα κεφάλια και δεν βλέπουν το μέλλον».
Για τον αν θα συνεχίσει ως ποδοσφαιριστής: «Οι πιθανότητες είναι πολύ περισσότερες να σταματήσω από το να συνεχίσω το ποδόσφαιρο. Θα έχω συνάντηση με την ομάδα μου. Ο Ερμής είναι μια ομάδα που ήταν η ευχάριστη έκπληξη, κάναμε καλή δουλειά, νιώθουμε νικητές γιατί ήρθαμε από την Β' κατηφόρα, πήγαμε Ευρώπη, τελικό κυπέλλου και δεν μπορούμε να ζητάμε πολλά περισσότερα. Παίξαμε με μια μεγάλη ομάδα με εμπειρία στον τελικό και χάσαμε. Με θέλουν να μείνω στην ομάδα και θέλω να πάρω απόφαση με καθαρό μυαλό. Ο Ερμής είναι πλέον μια ομάδα που έχει να προσφέρει πολλά.
Είμαι κοντά στο τέλος της καριέρας μου. Έκανα παράλληλα, την προπονητική μου και είμαι κάτοχος του «UEFA pro license». Τώρα θα σκεφτώ με τα σημερινά δεδομένα την επόμενη μέρα και οι πιθανότητες να συνεχίσω μια άλλη καριέρα είναι πιο πολλές από το να συνεχίσω ως ποδοσφαιριστής».
Για το αν θα ήθελε να συνεχίσει ως βοηθός του Άγγελου Αναστασιάδη κάποια στιγμή: «Θα ήταν πολύ καλό το να συνεχίσω με έναν άνθρωπο που τον αγάπησα, με αγάπησε και συνεργαστήκαμε και στην Εθνική Κύπρου για πέντε χρόνια. Πήραμε μαζί το τελευταίο τρόπαιο του ΠΑΟΚ και πιστεύω πως θα κάνει καλή δουλειά, είναι καιρός ο ΠΑΟΚ όχι μόνο να μείνει στα λόγια αλλά να πάρει και κάποιο τρόπαιο».
Για την ευχετήρια ανάρτησή του στο facebook για τον Αναστασιάδη: «Από καρδιάς ήταν το μήνυμά μου στο Facebook. Τον κ. Άγγελο τον αγαπάμε οικογενειακώς, μας αγαπά όλους και ο κ. Άγγελος και η κ. Βιβή, γνωρίζουν την οικογένεια μου, τα παιδιά μου και τους γονείς μου. Συνεργαστήκαμε άψογα στην Εθνική ανδρών τη Κύπρου και στον ΠΑΟΚ. Μου είχε τρελή εμπιστοσύνη στα αποδυτήρια και εκτός από τις αρμοδιότητες του ποδοσφαιριστή μου έδινε και κάποιες παραπάνω. Θέλω να τον ευχαριστήσω, να του ευχηθώ τα καλύτερα για την ομάδα που αγάπησε και αυτή η χημεία που έχει με τον ΠΑΟΚ θα είναι ένα μεγάλο όπλο της ομάδας για την επόμενη χρονιά».
Για το πώς είναι ο Αναστασιάδης ως προπονητής: «Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τους ποδοσφαιριστές του. Γι' αυτό όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για την ομάδα που προπονεί, γιατί ο παίκτης που αγαπάει τον προπονητή δίνει το 100%. Όταν λέμε καλό κλίμα αυτό εννοούμε. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Σημασία έχει ο παίκτης να γνωρίζει πως έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή. Επιπλέον ο κ. .Άγγελος είναι πολύ καλός προπονητής, κάνει καλό κουτσάρισμα και θα τον βοηθήσει και ο ΠΑΟΚ με τις νέες τεχνολογίες που κάνουν πιο εύκολα τα πράγματα. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο».
Για το αν είναι πισωγύρισμα η πρόσληψη του: «Αν είναι πισωγύρισμα θα δείξει ο χρόνος. Όμως εάν είναι πισωγύρισμα ότι ανέλαβε ξανά ο Άγγελος, τι είναι το γεγονός ότι έχει να πάρει 10 χρόνια τίτλο ο ΠΑΟΚ; Αυτό δεν είναι πισωγύρισμα; Οι λύσεις πολλές φορές είναι δίπλα μας και δεν τις εκτιμούμε».
Για το αν μπορεί να πετύχει ο Αναστασιάδης στον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι θα πετύχει αρκεί να μην είναι διχασμένη και μοιρασμένη η κοινή γνώμη. Πρέπει να τον υποστηρίξουν όλοι. Αυτό που κρίνουμε έναν άνθρωπο ή έναν προπονητή εκ των προτέρων δεν είναι σωστό. Για το καλό της ομάδας πρέπει να στηρίξουμε τον προπονητή και να του δώσουμε τον χώρο και τον χρόνο να δουλέψει. Το ποδόσφαιρο κρίνεται στην λεπτομέρεια. Αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε το κύπελλο όλα θα ήταν διαφορετικά. Αν όλοι ξέραμε τι θα γίνει αύριο το ποδόσφαιρο θα είχε χάσει την μαγεία του. Για αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ.
Ο Αναστασιάδης όταν ανέλαβε και εκείνη την εποχή τον ΠΑΟΚ δήλωσε πως στόχος είναι το πρωτάθλημα και καλά έκανε. Αν δεν έχει ο προπονητής τη νοοτροπία του νικητή δεν θα την έχουν και οι ποδοσφαιριστές. Αν ένας προπονητής τα μασάει θα πάρει την τρίτη θέση. Αν ο προπονητής σου έχει το αίσθημα του νικητή, τότε στην χειρότερη περίπτωση θα παλέψεις για το καλύτερο και την πρώτη θέση».
Για τις ευχές του προς τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ, στον κ. Άγγελο, στον Απόστολο (Τερζή), στον Λεωνίδα Δημητρακόπουλο), στον (Κώστα) Λαγωνίδη, τον Γιώργο (Οικονομίδη) και σε όλους τους συνεργάτες του. Εύχομαι στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω ξανά μ' αυτούς τους ανθρώπους, γιατί πάνω απ' όλα τους αγαπώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα