«Θα παίξουμε επιθετικά»

17:52 10/7/2012 - Πηγή: AEK365

Τα πλάνα του για τη νέα χρονιά που έρχεται με τη SKODA Ξάνθη αποκάλυψε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Αναλυτικά:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεστε στο τιμόνι της ομάδας. Πέρσι η SKODA ΞΑΝΘΗ τερμάτισε στην 11η θέση. Τι κρατάτε από την περσινή

πορεία;
Καταρχήν, θεωρώ πως η τελική μας θέση βαθμολογία πέρσι ήταν πλασματική. Η βαθμολογία δεν ήταν ανάλογη με το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Τερματίσαμε σ' αυτή τη θέση, γιατί είχαμε ένα... αφύσικα μεγάλο διάστημα χωρίς βαθμούς το οποίο δεν είχε καμία σχέση με την πραγματική εικόνα της ομάδας.
Ήταν φανερό ότι άλλαξε το στυλ της ομάδας κι έγινε πιο επιθετικό. Στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος το δείξαμε αυτό. Κρατάμε τους αρκετούς νέους παίκτες που χρησιμοποιήσαμε, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά και σε παρουσίες, που στην ουσία ήταν η πρώτη τους γεμάτη χρονιά στην Superleague. Επίσης κρατάμε ακόμη κι αυτό το άσχημο σερί, με την έννοια ό,τι θα πρέπει να αντιδρούμε καλύτερα σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Πόσο δύσκολο είναι το φετινό εγχείρημα με ακόμη περισσότερους νέους παίκτες;
Όπως είπα και πριν, έχουμε την εμπειρία από αρκετά νέα παιδιά που θα αποτελέσουν φέτος τον κορμό της ομάδας, έχουμε προωθήσει νέους παίκτες από τους οποίους ευελπιστούμε ότι κάποιος ή κάποιοι από αυτούς, θα είναι σε θέση πολύ γρήγορα, να διεκδικήσουν θέση στην 11άδα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή, αν εξαιρέσουμε τους τερματοφύλακες, από τους ποδοσφαιριστές, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία και με περισσότερες παραστάσεις είναι οι Βάλλας, Φλίσκας, Ντάνι. Κοντά στους τρεις παραπάνω παίκτες, θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλους έμπειρους έτσι ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν και την ομάδα και παράλληλα αυτά τα νέα παιδιά. Δεν μας φοβίζει η φετινή μας προσπάθεια γιατί το έχουμε τολμήσει και πέρσι.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ τα τελευταία χρόνια ανεβάζει σταθερά παίκτες από την Ακαδημία της... Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους Μπέρτο και Κομεσίδη παλιότερα, τους Λοντίγκιν και Ζαρόπουλο, τον Μπαξεβανίδη, τον Γκατσολάρι, τον Γούτα, κ.ά...
Η SKODA ΞΑΝΘΗ πάντα ενδιαφερόταν για τους νέους παίκτες. Τα προηγούμενα χρόνια ίσως να... αποπροσανατολίστηκε κάπως αλλά επανέρχεται δυναμικά σε ένα μοτίβο που την έκανε γνωστή σε όλο το ποδοσφαιρικό κοινό. Τα τελευταία έτη δουλεύει σωστά με τις Ακαδημίες της και αυτό έχει οφέλη καθώς είναι πολλά τα παιδιά της επαγγελματικής ομάδας που προέρχονται από αυτές. Θεωρώ πως αυτό είναι το σωστό μοντέλο λειτουργίας των ομάδων για να μπορούν να είναι βιώσιμες.

Ο σχεδιασμός στον μεταγραφικό τομέα τι προβλέπει για την συνέχεια;
Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις έμπειρους ποδοσφαιριστές. Έχουμε κάνεις αρκετές προσπάθειες να αποκτήσουμε κάποιους, όμως με την κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο οικονομικά αλλά και λόγω της δυσφήμισης που υπάρχει για την χώρα μας. Νέους παίκτες έχουμε αρκετούς, όμως χρειαζόμαστε έμπειρους. Παρά τις δυσκολίες εμείς κάνουμε τις κινήσε

Keywords
Τυχαία Θέματα