«Θα κριθεί στο πάθος»

12:56 5/4/2012 - Πηγή: AEK365

Η πρώτη επίσκεψη της Σοφίας Κοσμά στην Πρέβεζα, θα της μείνει αξέχαστη, λόγω της παρθενικής συμμετοχής της σε τελικό Κυπέλλου. Βέβαια, στις αναμνήσεις που θα έχει, θέλει να συμπεριλαμβάνεται και... η κούπα που φιλοδοξεί να σηκώσει με τον Ολυμπιακό, το Σάββατο 7 Απριλίου.

Η 18χρονη ακραία μίλησε αποκλειστικά στο atpreveza.gr για το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα της εν όψει του τελικού και για το πόσο σημαντική είναι αυτή η διοργάνωση για την Πρέβεζα.

-Φτάνοντας στο τέλος της σεζόν, πώς αισθάνεσαι

για την πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό;
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, Όταν ήρθα, ο στόχος μου ήταν να δώσω το 100%, σε κάθε ματς. Είχα κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς που με πήγαν πίσω, αλλά τα ξεπέρασα όλα. Νομίζω ότι φέτος βοήθησα την ομάδα, όπως μπορούσα».

-Σε αγχώνει η πρώτη σου συμμετοχή σε τελικό;
«Όχι, περισσότερο ανυπομονώ! Και εγώ, όπως και όλες οι συμπαίκτριές μου, θα πάμε να χαρούμε το παιχνίδι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όλες έχουμε άγχος, αλλά είναι δημιουργικό και δεν μας πάει πίσω».

-Έχεις κάποιο γούρι;
«Έχω, άλλα δεν θα το πω γιατί μετά δεν θα είναι... γούρι! Το έχω από οχτώ χρόνων, όταν ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ. Πήγαινα καλά στους αγώνες και έτσι... καθιερώθηκε».

-Η πρόκρισή σας στον τελικό του Κυπέλλου, έχοντας αποκλείσει την ΑΕΚ που ήταν το φαβορί, σας έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;
«Σίγουρα λειτούργησε θετικά και έκανε πολύ καλό στην ψυχολογία μας. Αλλά τώρα θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει σημασία που τον νικήσαμε δύο φορές στο πρωτάθλημα, γιατί σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύω ότι αυτό που θα μετρήσει περισσότερο είναι ποια ομάδα θα έχει πιο πολύ πάθος. Αυτή θα πάρει και την κούπα!».

-Ποια είναι τα δυνατά σημεία της ομάδας σου και ποια του Παναθηναϊκού;
«Έχουμε καλό μπλοκ, δυνατό και -κυρίως- αποτελεσματικό σέρβις, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε πολύ καλή ψυχολογία. Και το έχουμε αποδείξει σε πολλά ματς, που ενώ ήμασταν πίσω στο σκορ, τα γυρίσαμε. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, είναι καλός επιθετικά και στο μπλοκ».

-Έχεις επισκεφτεί την Πρέβεζα;
«Όχι, είναι η πρώτη φορά, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα για την πόλη».

-Πιστεύεις ότι είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιου είδους διοργανώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας;
«Πάρα πολύ, γιατί δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα, πόσο μάλλον μέσα από τέτοιες διοργανώσεις. Είναι σημαντικό για να επιβιώσει το άθλημα, σε αυτές τις δύσκολες εποχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα