«Θα γίνουν πολλές ανατροπές»

17:31 3/9/2014 - Πηγή: AEK365

Έναν άλλο αέρα φέρνει στην Α1 Ανδρών η ομάδα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ, η οποία φέτος ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη κατηγορία. Με την επιστροφή των Σχολών Ξυνή στο χάντμπολ και την δραστηριοποίηση τους, η ομάδα της Νέας Ιωνίας παρουσιάζεται έτοιμη να πρωταγωνιστήσει. Στο τιμόνι της ομάδας παραμένει ο Θόδωρος Γκίνης, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο και την οδήγησε αήττητη (11 νίκες- 2 ισοπαλίες) στην άνοδο.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ

για την φετινή χρονιά που αρχίζει σε λίγες ημέρες.
«Η προετοιμασία προχωράει βάσει του πλάνου που έχουμε θέσει. Αισίως έχουμε μπει στην 4η εβδομάδα προετοιμασίας. Άμεσος συνεργάτης μου είναι ο Κώστας Μπούνας ο οποίος έχει αναλάβει και το κομμάτι της εκγύμνασης και της φυσικής κατάστασης.
Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχουμε παίξει φιλικά με Διομήδη Άργους και Ποσειδώνα Λουτρακίου στη Νέα Ιωνία».
Αναφορικά με τους στόχους και την ενίσχυση της ομάδας: «Η αλήθεια είναι ότι ο Πρόεδρος κ. Ξυνής μας παρείχε ότι ζητήσαμε ώστε η ομάδα να σταθεί επάξια στην Α1.
Πραγματικά δεν μας λείπει τίποτα, έχουμε μία πολύ δυνατή διοίκηση και ξέρουμε όλοι ότι στον πρωταθλητισμό αυτό μετράει πολύ. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι πλήρης από πλευράς ρόστερ για τους στόχους που έχει θέσει. Σαν νεοφώτιστη ομάδα πρώτος στόχος είναι η άνετη παραμονή και η είσοδος στην 8αδα των πλέι οφ. Σίγουρα η φιλοσοφία της ομάδας θα αλλάξει εντελώς από πέρσι γιατί αλλάζει και η κατηγορία. Πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος σκέψης των αθλητών, αλλά και να γίνει πάντρεμα νέων με παλιών».
Για την δυναμικότητα των άλλων ομάδων ο Θόδωρος Γκίνης είπε: «Σίγουρα βάσει των μεταγραφών ο πρωταθλητής Διομήδης, ο ΠΑΟΚ παρουσιάζονται ως φαβορί και σαν 3ο φαβορί πιστεύω είναι ο Φίλιππος Βέροιας και λόγω υλικού, αλλά και λόγω... φανέλας.
Θα είναι ωστόσο ένα πρωτάθλημα με πολλές ανατροπές. Βλέπω πολλές ομάδες να είναι στον ίδιο βαθμό δυναμικότητας. Εκτιμώ ότι θα είναι από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών».
Επίσης στάθηκε υπέρμαχος της αλλαγής του συστήματος από την Ομοσπονδίας, λέγοντας:
«Είναι πολύ θετική. Καμία ομάδα πλέον δεν θα μπορεί να επαναπαυτεί, είτε παλεύει για τα πλέι οφ, είτε για τα πλέι άουτ. Είναι μεγάλο κίνητρο η είσοδος στα πλέι οφ για όλες τις ομάδες».

Keywords
Τυχαία Θέματα