«Θα φτάσουμε να γράφουμε από τα γραφεία»

13:59 1/4/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά τον Δημήτρη Τομαρά, ακόμα ένας δημοσιογράφος, ο Νίκος Γιαννόπουλος, έπεσε θύμα επίθεσης στο "Γ. Καραϊσκάκης" την ώρα που έκανε την δουλειά του και μάλιστα ένας από τους δράστες, του δάγκωσε και το αυτί. Ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας contra.gr, κατηγόρησε την Super League για ανοργανωσιά και ανικανότητα, σημείωσε πως με τις υπάρχουσες συνθήκες οι δημοσιογράφοι θα δουλεύουν πλέον από τα γραφεία τους και κάλεσε το συνδικαλιστικό όργανο

των δημοσιογράφων σε μαζική κινητοποίηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας contra.gr, Νίκος Γιαννόπουλος, στον SENTRA FM 103.3
- Για το συμβάν: «Στο ημίχρονο προσπάθησα να καταγράψω ένα περιστατικό βίας. Πήγαν τρεις οπαδοί και επιτέθηκαν σε έναν, προσπάθησα να το τραβήξω με το κινητό μου τηλέφωνο, με κατάλαβαν κι απαίτησαν με βίαιο τρόπο να σβήσω το βίντεο. Ήταν στην πρώτη σειρά κάτω από τα δημοσιογραφικά. Πάτησαν πάνω στα δημοσιογραφικά στους υπολογιστές μας κι ένας εξ αυτών μου δάγκωσε το αυτί»
- Για τους άνδρες της εταιρίας security είπε: «Ήταν δυο άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που τι να κάνουν; Απλώς έκλεισαν την πόρτα γιατί πήγαν να μας κυκλώσουν. Κατά βάση τρεις ήταν, που άσκησαν λεκτική βίας κι ένας, ο πιο θερμός μου δάγκωσε το αυτί».
- Για την στάση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είπε: «Πήγα με τον Καραπαπά κάτω, με πήγε στο ιατρείο, είχα μια μικρή αμυχή στο αυτί και μου το έδεσαν γιατί αιμορραγούσα κι επέστρεψα στη θέση μου».
- Για το αν σκέφτεται να κινηθεί νομικά: «Βρίσκομαι σε συνεννόηση με ΠΣΑΤ, ΕΣΗΑ να δούμε πως θα κινηθούμε γιατί μόνος μου δεν το κάνω, πρέπει να κινηθούμε ομαδικά. Είχαμε και το σκηνικό με τον Καλκαβούρα. Κι όχι μόνο σε δημοσιογράφους. Μάθαμε τον ξυλοδαρμό του Παπαδόπουλου στη Θεσσαλονίκη».
- Για την στάση της λίγκας: «Πρέπει και η λίγκα να κάνει κάτι. Δεν ασχολήθηκαν και με την επίθεση στον Τομαρά. Πρέπει να τοποθετηθεί. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι επί της ουσίας, αλλά είναι υπό την αιγίδα της το πρωτάθλημα.
Αν δεν μπορεί να εγγυηθεί τα στοιχειώδη γιατί να κάνει πρωτάθλημα; Στο σαββατοκύριακο μόνο είχαμε το επεισόδιο στον Παπαδόπουλο και το χθεσινό. Μας έχει νικήσει τόσο πολύ ο φόβος, που μου είπαν 2-3 συνάδελφοι, τι το τράβαγες; Αν δεν τα καταγράφουμε είναι φυσικό κι επόμενο να έρθει πάνω σου.
Θα φτάσουμε να γράφουμε από τα γραφεία. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, τουλάχιστον δεν θα ξαναμπαίναν στο γήπεδο. Πρέπει να κινηθούμε πιο δυναμικά ως κλάδος».

Keywords
Τυχαία Θέματα