Τεστ ενόψει μπαράζ

18:34 1/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Κύπρο για φιλική αναμέτρηση που είχε χαρακτήρα, τόσο «ξεμουδιάσματος», όσο και «πρόβας» ενόψει του μπαράζ με τη SKODA Ξάνθη για την 6η θέση της Σούπερ Λίγκας, την επόμενη Πέμπτη (9/5). Οι «πράσινοι», παρουσίασαν δυσλειτουργία στην άμυνα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαν

κάλλιστα να έχουν ηττηθεί, αν δεν ήταν σε καλή μέρα και δεν εκμεταλλευόταν την εμπειρία του ο Στέφανος Κοτσόλης για να κρατήσει το 2-2.

Κάτω από υψηλή θερμοκρασία διεξήχθη το φιλικό της Ομόνοιας με τον Παναθηναϊκό, γεγονός που επηρέασε αρκετά την ελληνική ομάδα. Ωστόσο, οι παίκτες του Γιάννη Βονόρτα μπήκαν πιο δυνατά, έχοντας καλές στιγμές με τους Σο και Ζέκα στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 12' όμως ο Καρνέζης εκτέλεσε το βολέ, ο Τοτσέ πήρε την κεφαλιά και ο Μπαρμπαρούσης με σουτ έκανε το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ για τον Νεοζηλανδό άσο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Η ελληνική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, με τους Κύπριους να απειλούν ελάχιστα την εστία του Καρνέζη. Στο 37' ο Σισοκό έγινε αλλαγή με τον Ντίνα, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον ώμο. Το 0-1 διατηρήθηκε ως το τέλος του ημιχρόνου, με τους «πράσινους» να αφήνουν αρκετά καλές εντυπώσεις.

Στο δεύτερο μέρος, ο Φιγκερόα μπήκε αντί του Τοτσέ, όπως και ο Βελάσκες αντί του Αποστολόπουλου. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ανήκε στον Ντίνα, αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό στο 51', ενώ στο 53' σουτ του Φιγκερόα, απέκρουσε ο Λεβίτα. Στο επόμενο λεπτό ο Φρέντι εκμεταλλεύτηκε τη λάθος εκτίμηση του Βελάσκες και από βαθιά μπαλιά βρέθηκε σε θέση βολής και ισοφάρισε σε 1-1.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού δεν άργησε και ο Λαγός με εξαιρετική κεφαλιά στο 67' έκανε το 1-2, ενώ λίγα λεπτά πριν είχε χαθεί μεγάλη ευκαιρία από τον Μπαρμπαρούση σε κενή εστία. Η συνέχεια ανήκε στην Ομόνοια, καθώς αύξησε την πίεσή της και ο Κοτσόλης, που είχε περάσει στο ματς, πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις. Πολλά ήταν τα λάθη του Παναθηναϊκού στο χώρο του κέντρου, που επέτρεπε στους Κύπριους να γίνουν απειλητικοί. Στο 70' ο Βελάσκες κράτησε από το χέρι τον Φρέντι με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι, κάπως αυστηρά. Ο Άλβες ανέλαβε την εκτέλεση, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Μετά το 80' ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και κυνήγησε ένα τρίτο γκολ, αλλά οι προσπάθειες των Ζέκα και Ντίνα δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα