Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία στη Marfin

12:49 5/5/2014 - Πηγή: AEK365

Τέσσερα χρόνια κλείνουν σήμερα από τις εφιαλτικές στιγμές που παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα όλη η Ελλάδα να διαδραματίζονται στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου με τρεις ανθρώπους να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Στις 5 Μαΐου 2010 ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο κατά του μνημονίου

κατέληξε σε μια ανείπωτη τραγωδία. Ο εμπρησμός της τράπεζας Marfin που μέσα βρίσκονταν κανονικά οι εργαζόμενοι έχει ως αποτέλεσμα η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης να πέσουν νεκροί από τις αναθυμιάσεις. Την τραγωδία εντείνει το γεγονός ότι η Παπαθανασοπούλου ήταν έγκυος.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά ακόμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Η δίκη για τις επιθέσεις στην τράπεζα και το βιβλιοπωλείο Ιανός έχει πάρει αναβολή για τις 14 Μαΐου 2014.

Στη δίκη δικάζονται δύο κατηγορούμενοι. Ο ένας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και σε απόπειρα και της έκρηξης από την οποία επήλθε θάνατος όσον αφορά την τράπεζα, ενώ ο άλλος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά την έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Και οι δυο βαρύνονται επιπλέον με τις κατηγορίες της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεων από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα