Τεσσάρων αστέρων το γήπεδο της ΑΕΚ!

17:05 26/6/2013 - Πηγή: AEK365

Όπως έχει τονιστεί πολλάκις από τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, το γήπεδο της ΑΕΚ που θα φτιάξει στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα έχει σχέση με κανένα άλλο και θα είναι μοναδικό. Ο Τίγρης έχει ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους που θα αναλάβουν την κατασκευή του πως θέλει να «φωνάζει» ΑΕΚ και ακόμα και στις... λεπτομέρειες, να υπάρχουν αναφορές στην Ιστορία της Ένωσης και στις ρίζες της.

Το όραμα του πανίσχυρου επιχειρηματία είναι να δημιουργηθεί ένα στολίδι για την Νέα Φιλαδέλφεια και την Ελλάδα, το οποίο παράλληλα θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να συγκαταλέγεται στην κατηγορία 4 αστέρων της UEFA, που είναι και η ανώτερη σε ότι έχει να κάνει με τα γήπεδα.

Ο Ναός της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αναμένεται να καλύπτει όλες τις προδιαγραφές που υπάρχουν από την UEFA για να θεωρείται 4 αστέρων, οι οποίες είναι οι παρακάτω και σας τις παρουσιάζει το aek365.gr. Η... βαθμολόγηση των γηπέδων και η ανώτερη κατηγορία των 4 αστέρων ισχύει από το 2006, μιας και νωρίτερα η κλίμακα ήταν από το 1 έως το 5. Πλέον τα κορυφαία γήπεδα ανήκουν στην κατηγορία των 4 αστέρων και για να είναι εκεί, πρέπει να έχουν τις παρακάτω προδιαγραφές. Η χωρητικότητά τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 8.000 θέσεων, κάτι που φυσικά θα υπερκαλύπτει η ΑΕΚ, μιας και το πλάνο του Τίγρη αφορά γήπεδο 33.000. Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου θα πρέπει να είναι 105 μέτρα μήκος και 68 πλάτος, κάτι που επίσης έχει προβλεφθεί από τον Μελισσανίδη. Οι θέσεις των επισήμων θα είναι αρκετά παραπάνω από τις 500 που προβλέπονται, όπως και εκείνες των φιλοξενούμενων, που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 100. Σε ότι έχει να κάνει τώρα με τις θέσεις των εκπροσώπων του Τύπου, αυτές προβλέπονται να είναι 100, με τουλάχιστον 50 γραφεία, κάτι που ίσως ωστόσο δεν γίνει τελικά, με το γήπεδο της Ένωσης να παρέχει 50 θέσεις με 25 γραφεία. Ωστόσο δεν αποκλείεται ακόμα και στο συγκεκριμένο θέμα ο Ναός της ΑΕΚ να διαμορφώνεται στα πλαίσια των γηπέδων 4 αστέρων και τελικά να παρέχει τις 100 θέσεις για τους εκπροσώπους του Τύπου. Παράλληλα θα υπάρχουν 2 τηλεοπτικά στούντιο, χώρος 1.000 τετραγωνικών μέτρων για τα βαν που θα κάνουν τις μεταδόσεις και 75 καθίσματα για τους δημοσιογράφους, στην αίθουσα που θα γίνονται οι συνεντεύξεις Τύπου. Έξω από τις γραμμές του πλαγίου θα υπάρχει χώρος για να φιλοξενηθούν τουλάχιστον 4 κάμερες και ο οποίος θα είναι μίνιμουμ 10 τετραγωνικά μέτρα.

Όλα τα παραπάνω έχουν μελετηθεί από τον Τίγρη και τους συνεργάτες του και πάνω σε αυτά έχουν προχωρήσει στον σχεδιασμό του γηπέδου της ΑΕΚ, το οποίο όπως προείπαμε θα είναι μοναδικό και φυσικά το κορυφαίο στην Ελλάδα, ξεχωρίζοντας από όλα τα υπόλοιπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα