«Τέλος στην απαξίωση, ώρα για υγεία»

19:02 25/7/2012 - Πηγή: AEK365

"Η αναγκαστική δήλωση της ΑΕΚ στην Β' Κατηγορία σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλαμε αλλά τουλάχιστον σηματοδοτεί το τέλος της φθοράς, του ευτελισμού και της απαξίωσης. Αυτά τελείωσαν σήμερα και πλέον η ομάδα μπαίνει στον δρόμο της υγείας προς τις επιτυχίες και την κορυφή" με την παραπάνω δήλωση ο δικηγόρος Αλέξης Αλεξίου σκιαγράφησε την επόμενη μέρα στην μπασκετική ΑΕΚ που μπορεί να την βρίσκει στην Β' Κατηγορία αλλά της δίνει, όπως τόνισε, ένα όραμα για το μέλλον.

Ο γνωστός Ενωσίτης, που θα αναλάβει την πλήρη χρηματοδότηση της ΑΕΚ για την επιστροφή στην Α1, μίλησε στο aek365 για την προσπάθεια που γίνεται ώστε η ομάδα να αναγεννηθεί και να επιστρέψει εκεί που της αξίζει. "Αρχικός μας στόχος ήταν να πάρουμε την ομάδα στην Α2 με προοπτική την άμεση επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα είχαμε κάνει ήδη επαφές τόσο για προπονητή όσο και για παίκτες. Βασικός όμως στόχος ήταν και η οικονομική η εξυγίανση της ομάδας. Τα χρέη την πνίγουν και πάντα τα βρίσκει μπροστά της. Φαντάσματα του παρελθόντος την κυνηγούν. Προτείναμε λοιπόν λύσεις και μια από αυτές η αγορά των μετοχών της ΚΑΕ και η εξόφληση (με έκπτωση) των οφειλών της ΚΑΕ προς παίκτες και προπονητές, υπό την προϋπόθεση ότι όσοι άσκησαν διοίκηση από το 2007 και μετά, θα αναλάμβαναν προσωπικά τις υποχρεώσεις που δημιούργησαν προς Δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς αλλά θα μας εγγυηούνταν επίσης ότι δεν θα προέκυπταν ξαφνικά νέες απαιτήσεις πέραν των όσων υπάρχουν καταγεγραμμένες στα λογιστικά βιβλία της ΚΑΕ" τόνισε ο Αλεξίου.

Αναφερόμενος στο γιατί δεν προχώρησε το πλάνο αυτό εξήγησε: "Οι υπεύθυνοι για τα χρέη δεν μπορούσαν να δεσμευτούν και εκ των πραγμάτων και εμείς δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Ο κ.Φιλίππου μας εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατό να αναλάβει χρέη που δεν δημιούργησε καθώς έχει αποχωρήσει από τα διοικητικά της ομάδας εδώ και έξι χρόνια. Με δεδομένο λοιπόν ότι η ΚΑΕ τελεί και υπό ανάκληση της λειτουργίας της, λόγω διοικητικών παραβάσεων από το 2007 και μετά αλλά και ότι δεν έχει καν νομιμοποίηση ώστε να προχωρήσει σε δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία οι λύσεις ήταν δύο. Είτε λοιπόν η ομάδα δεν θα δηλωνόταν σε καμία κατηγορία και από την ερχόμενη σεζόν θα ξεκινούσε από το τοπικό είτε θα δηλωνόταν στην Β' για να ξεκινήσει από εκεί η προσπάθεια ανασύνταξης και επιστροφής εκεί που είναι η θέση της ΑΕΚ.

Τέλος ο Αλέξης Αλεξίου μίλησε για έντιμη στάση του Γιάννη Φιλίππου που δεν προκάλεσε προβλήματα στην προσπάθεια. "Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά. Έχει τον αμέριστο σεβασμό μου και αξίζει την εκτίμηση όλων μας για τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε όταν ήταν ενεργά στη διοίκηση. Θα ήταν επίσης άδικο να μην αναφερθώ και στην τεράστια που έγινε από την διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, το Δημήτρη Χατζηχρήστο, τα παιδιά της Original. Θέλω να ευχαριστήσω τέλος και όλο τον απλό κόσμο της ΑΕΚ που ενώ έχει δικαιολογημένα την πίκρα για τη θέση που βρίσκεται και θα βρεθεί η ομάδα μας στήριξε και μας στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια. Τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε ο,τι περνά α

Keywords
Τυχαία Θέματα