Τέλος και τυπικά στο Lockout

09:50 9/12/2011 - Πηγή: AEK365

Μετά από 161 μέρες μπήκε το οριστικό τέλος στο Lockout στο NBA με την έγκριση της νέας συλλογικής σύμβασης από ιδιοκτήτες και Ένωση παικτών.

Η νέα σύμβαση θα έχει διάρκεια δέκα χρόνων και σε δηλώσεις του ο κομισάριος του NBA, Ντέιβιντ Στερν τόνισε: "Είναι μια νέα αρχή κατά κάποιον τρόπο. Μπορεί να χρειαστεί λίγος καιρός

για να βρούμε ρυθμό, αλλά οι προοπτικές είναι πολύ καλές".

Το πρωτάθλημα ξεκινά τα Χριστούγεννα ενώ σήμερα ξεκινάει και επίσημα η προετοιμασία των ομάδων με τις διοικήσεις να έχουν κάνει τις πρώτες κινήσεις ως προς την ενίσχυση του ρόστερ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάισον Τσάντλερ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Νιου Γιόρκ Νικς έναντι 58 εκ. δολαρίων με τον Αμερικανό σέντερ να αποχωρεί από τους πρωταθλητές Ντάλας Μάβερικς και να εντάσσεται στην παρέα των Άντονι, Στούντεμαϊρ. Την ίδια ώρα ο free agent φόργουορντ των Μάβερικς, Καρόν Μπάτλερ, συμφώνησε με τους Λος Άντζελες Κλίπερς για τριετές συμβόλαιο έναντι 24 εκ. δολαρίων.

Τέλος, σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, οι Λος Άντζελες Λέικερς ήρθαν σε καταρχήν συμφωνία για την απόκτηση του Κρις Πολ μέσω ανταλλαγής που περιλαμβάνει τρεις ομάδες. Συγκεκριμένα, οι Λέικερς θα παραχωρήσουν τον Πάου Γκασόλ στους Χιούστον Ρόκετς και θα αποκτήσουν τον Κρις Πολ από τους Νιου Ορλίνς Χόρνετς οι οποίοι με την σειρά τους θα πάρουν τον Λαμάρ Όντομ από τους Λέικερς καθώς και τους Μάρτιν, Σκόλα και Ντράγκιτς από τους Ρόκετς. Τέλος οι Λος Άντζελες Λέικερς προσανατολίζονται και στην απόκτηση του Ντουάιτ Χάουαρντ των Ορλάντο Μάτζικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα