Τέλος εποχής: Η Sun "κόβει" τις γυμνόστηθες στη σελίδα 3

09:06 20/1/2015 - Πηγή: AEK365

Με τις σελίδες γυμνόστηθων γυναικών στη σελίδα 3 της βρετανικής εφημερίδας The Sun μεγάλωσαν... γενιές και γενιές. Αλλά φαίνεται πως αυτή η εποχή, έφτασε στο τέλος της!
Η Sun δεν θα δημοσιεύει πια φωτογραφίες γυμνόστηθων γυναικών στην τρίτη σελίδα της, βάζοντας τέλος σε μια (αμφιλεγόμενη σίγουρα) παράδοση 40 χρόνων, αναφέρει δημοσίευμα των Times, που ανήκουν στον ίδιο όμιλο (του Ρούπερτ Μέρντοχ) με τη Sun.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το φύλλο της Sun της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου ήταν το τελευταίο στο οποίο δημοσιεύθηκε ολοσέλιδη φωτογραφία μιας γυμνόστηθης γυναίκας.

Η εφημερίδα σημειώνει πως στη σελίδα 3 του φύλλου της Δευτέρας, το μανεκέν Ρόζι Χάντινγκτον-Ουίτλι είχε το στήθος καλυμμένο.

Αυτή η παράδοση, 40 ετών, χαρακτηριζόταν από καιρό σεξιστική από επικριτές και ο ίδιος ο Ρούπερτ Μέρντοχ την είχε χαρακτηρίσει πέρυσι "παρωχημένη".

Ένα αίτημα προς την ταμπλόιντ, η οποία είναι μία από τις βρετανικές εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, να σταματήσει αυτή την πρακτική, συγκέντρωσε 217.000 υπογραφές.

Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία "Ποτέ ξανά Σελίδα 3" χαρακτήρισαν την είδηση "πραγματικά ιστορική" και έκαναν λόγο για "μεγάλη ημέρα για την εξουσία του πολίτη".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα