Τατσόπουλος: Ποτέ των ποτών πίσω στο ΣΥΡΙΖΑ

16:32 29/5/2014 - Πηγή: AEK365

Για τις πιθανότητες συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος. Συγκεκριμένα, μίλησε για «σκληροπυρηνικούς» εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μπλοκάρουν μία τέτοια εξέλιξη.
Μιλώντας στο σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, απάντησε για το αν θα επιστρέψει ποτέ

στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε αναφορά στις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ, αλλά και στην κεντροαριστερά, ενώ χαρακτήρισε τον Πάνο Σκουρλέτη «καλόγερο που με τσατίζει έτσι όπως μιλάει».
Συγκεκριμένα για την πιθανότητα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι "ευρωπαϊκό" και έχει με αυτό πολλά κοινά το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως εάν το παραδέχεται ή όχι ο Τσίπρας. Διότι ο ίδιος ο Τσίπρας ανήκει στους ρεαλιστές. Αλλά επειδή έχει και ένα ρόλο ισορροπιστή, εκ των πραγμάτων, για να μην του διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη ο ΣΥΡΙΖΑ, παίζει κατά καιρούς και το λαϊκίστικο χαρτί. Το έλεγα από τότε που ήμουν μέσα: ότι μόνο προς την Κεντροαριστερά πρέπει να στραφείτε, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για την κυβερνησιμότητα. Για να δημιουργηθεί κυβέρνηση. Οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν το πιστεύουν αυτό. Αντίθετα, πιστεύουν ότι όσο πιο κεντροαριστερή φυσιογνωμία αποκτά ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο χάνει».
Για το αν θα επιστρέψει ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής: ««Δεν παίρνω μέρος σ' αυτή τη συνδιαλλαγή και επειδή μπαίνει η σκιά ότι επειδή δεν παίρνει μέρος ο Τατσόπουλος στη συνδιαλλαγή μάλλον τα έχει κάνει πλακάκια και θα επιστρέψει κάποια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ... δεν θα επιστρέψω ποτέ. Ποτέ των ποτών! Πόσο πιο καθαρά να το πω; Αλλά εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο χρειαστεί δυνάμεις για να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας, πάντοτε εγώ ήμουν υπέρ της συνεργασίας των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λέω αυτό. Λέω ότι το αντίτιμο για την ψήφο είναι συνδιαλλαγή και ότι δεν πρόκειται να πάω ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με θέλουν κιόλας!».
Επιπλέον χαρακτήρισε έντιμη την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να θέσει την παραίτησή του, ενώ πρότεινε ως αντικαταστάτες του τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον Σπύρο Λυκούδη.
Αξιοσημείωτη ήταν και η δήλωσή του για τον Πάνο Σκουρλέτη και για το... ταβάνι του ΣΥΡΙΖΑ: Άκουγα τον Σκουρλέτη που έλεγε ότι μπορεί να συνεργαστούν εάν (στο ΠΑΣΟΚ) γονατίσουν, μετανοήσουν, μεταλάβουν κτλ. Δεν θα τους δεχθούμε, έλεγε στην πραγματικότητα ο Σκουρλέτης. Δεν έχει αλλάξει τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και τώρα που είναι πρώτο κόμμα. Δεν θέλει συνεργάτες, αλλά θέλει να συρθούν οι άλλοι σε συνεργασία. Οι συμμαχίες - διότι αυτοί οι καχεκτικοί διπολισμοί ΣΥΡΙΖΑ plus και Ν.Δ. plus - δεν βγαίνουν μόνο με το μπόνους (εδρών). Τελείωσαν αυτά, μόνο με συμμαχίες πάμε πλέον. Και οι συμμαχίες απαιτούν σεβασμό και από τα δύο μέρη.
Αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπήκαν μέσα του άνθρωποι που ήταν στο ΠΑΣΟΚ ή είχαν σχέση με τα μνημόνια ή κάτι άλλο. Με την Κατσέλη είναι αυταπόδεικτο. Στην ουσία, τι λέει; Ότι μετανόησανε και τους συγχωρήσαμε, γιατί άλλαξαν θέση. Μιλάει σαν καλόγερος ο Σκουρλέτης και με τσαντίζει όπως μιλάει!
Από το 17% πήγε στο 27%, από το Μάιο έως τον Ιούνιο του 2012. Και από τον Ιούνιο του 2012 έως το Μάιο του 2014 κόλλησε στο ίδιο και έπεσε και λίγο. Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του ταβανιού, δεν ξέρω άλλον. Με αυτό το ταβάνι, δεν μπορεί να κυβερνήσει. Ο ενδιάμεσος χώρος θα επιβάλλει το σεβασμό που πρέπει, για τον εαυτό του και την αξιοπρέπειά του. Αν δεν το κάνει αυτό, θα παραμείνει ένα συμπλήρωμα ή ένα μαξιλάρι».

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα